CARSNEWS
F1 & RACES

GP Μ. Βρετανίας FP1: Ο Φερστάπεν και οι υπόλοιποι

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1, στην πίστα του Σίλβερστον.

Το δέκατο αγωνιστικό τριήμερο της Formula 1 άρχισε και επίσημα, με ομάδες και οδηγούς να πραγματοποιούν τα προγράμματά τους στο FP1. Στη διαδικασία των 60 λεπτών, η οποία κύλισε ομαλά και δίχως προβλήματα, πήραμε μια γεύση από το τι να περιμένουμε το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο.

Ταχύτερος στο FP1 στο GP Μ. Βρετανίας ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 1:28,600 με τη μαλακή γόμα ελαστικών και πήρε την πρώτη θέση, τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ. Εντυπωσιακός ήταν ο Άλεξ Άλμπον με τη Williams FW45, o οποίος κατέλαβε την 3η θέση, με χρόνο μισό δευτερόλεπτο πιο αργό του Φερστάπεν.

A big lap from Alex Albon, who goes second fastest with 7 minutes of the session to go 👊#BritishGP #F1 pic.twitter.com/TQ63O3bUm5

— Formula 1 (@F1) July 7, 2023

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν στην 4η θέση μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, όμως η διαφορά των δύο από τον Φερστάπν ήταν τεράστια. Ο Έστεμπαν Οκόν ήταν στην 6η θέση, μπροστά από τους Κάρλος Σάινθ, Λάντο Νόρις, Λανς Στρολ και Όσκαρ Πιάστρι.

Εκτός 10άδας ήταν οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ. Αμφότεροι ήταν οι μόνοι οδηγοί που έκαναν την ταχύτερη επίδοσή τους με τη μεσαία γόμα ελαστικών, όμως δυσκολεύτηκαν πολύ με την οδήγηση του μονοθεσίου τους. Το πίσω μέρος «ξεκολλούσε» στο μέσον της στροφής και ήταν απορίας άξιο το ότι δεν είχαν κάποιο ατύχημα.

Τα πιο αργά μονοθέσια μετά την εναρκτήρια περίοδο δοκιμών στο Σίλβερστον ήταν αυτά της Haas.

McLaren’s one-off livery hits the track ✨#BritishGP #F1 @McLarenF1 pic.twitter.com/JNW43z31ev

— Formula 1 (@F1) July 7, 2023

H δράση στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Η ώρα έναρξης του FP2 είναι στις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Μ. Βρετανίας

FP1

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Related Articles

Formula 1 – GP Βραζιλίας: Απόλυτος κυρίαρχος και πάλι ο Φερστάπεν

cars

Θεσσαλονίκη: Πίστα της Formula 1 σήμερα η Νέα Παραλία – Όσα θα δείτε στο σόου της RedBull

cars

Πολύ άσχημα νέα στην Alpine F1: «Το μονοθέσιο του 2024 είναι λίγο αργό»

cars

Formula 1: Ιστορική νίκη Φερστάπεν στη Μόντσα (βίντεο)

cars

H Stake F1 παρουσιάζει το μονοθέσιο του 2024

cars

Binotto: Κανείς δεν μιλά για τα λάθη της Mercedes

cars

F1 2024: 5 συν 1 προβλέψεις για τη νέα σεζόν

cars

GP Ισπανίας: Ταχύτερες οι Mercedes στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

cars

F1: Ποια μονάδα ισχύος ήταν η καλύτερη της χρονιάς;

cars