CARSNEWS
F1 & RACES

GP Ισπανίας FP3: Ταχύτερος ο Σάινθ και το προβάδισμα στη Ferrari πριν τη μάχη της pole

O Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα της Βαρκελώνης.

Η μέρα των κατατακτήριων δοκιμών στο Grand Prix Ισπανίας έφτασε. Ο δέκατος αγώνας της φετινής σεζόν της Formula 1 αναμένεται συναρπαστικός κι έπειτα από την τελευταία ώρα ελεύθερων δοκιμών μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως οι προβλέψεις είναι απαγορευτικές.

Ταχύτερος οδηγός στο FP3 ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari. O Ισπανός οδηγός με τη μαλακή γόμα στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας σημείωσε το 1:13,013 και πήρε την πρώτη θέση πριν τη μάχη της pole position. Δεύτερος ήταν ο Λάντο Νόρις ο οποίος ήταν μόλις 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον άλλοτε teammate του στη McLaren και είναι επίσης φαβορί για την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές.

— Formula 1 (@F1) June 22, 2024

Στην 3η θέση της κατάταξης ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη δεύτερη SF-24, o οποίος ήταν 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Νόρις. Στο ίδιο δέκατο του δευτερολέπτου με τον Σάινθ ήταν και ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, o οποίος ήταν 0,074 δλ μακριά από την κορυφή. Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG ήταν στην 5η θέση, μόλις ένα δέκατο μακριά από τον ταχύτερο χρόνο. Αυτό μας δείχνει πως έχουμε μάχη ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες αργότερα στη μάχη της pole position.

O Λιούις Χάμιλτον αν δεν είχε χάσει σημαντικό χρόνο στον τελευταίο τομέα της πίστας θα ήταν εντός της πρώτης τριάδας και όχι στην 6η θέση στο FP3. Στην 7η θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Άλεξ Άλμπον με Williams, Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin και Όσκαρ Πιάστρι με McLaren.

— Formula 1 (@F1) June 22, 2024

Η δράση συνεχίζεται στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 16:40 για να μπείτε σε κλίμα μάχης pole position.

Αποτελέσματα FP3 GP Ισπανίας

FP3

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Related Articles

Formula 1: Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams (video)

cars

Ο θρύλος της F1 γιορτάζει στις πίστες άλλων αιθέρων

cars

O Αγωνιστικός Διευθυντής της Mercedes F1, Ron Meadows, αποκλειστικά στο NewsAuto!

cars

Φόρμουλα 1: Όσκαρ Πιάστρι ο μεγάλος νικητής στο Μπακού

cars

Ο Μπραντ Πιτ σταμάτησε τον χρόνο -Νέα εμφάνιση, πήγε σαν οδηγός της F1 στο Σίλβερστοουν [εικόνες]

Bury

Ο Φριζάχερ ανυπομονεί να κάψει λάστιχο στη Θεσσαλονίκη (vid)

cars

Formula 1: Grand Prix Αυστρίας με ελκυστικές αποδόσεις

cars

Λεκλέρ: «Red Bull και McLaren κάνουν κάτι περίεργο»

Bury

Πέντε χρόνια χωρίς τoν Niki Lauda – Αυτή ήταν η πολυτάραχη ζωή του

cars