CARSNEWS
F1 & RACES

H απόδοση του Σίλβερστον δεν φοβίζει τον Αλόνσο

Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin στη Formula 1 δεν ανησυχεί για την απόδοση της ομάδας του παρά την αγωνιστική πτώση στους τελευταίους αγώνες.

Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα η Aston Martin δεν είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει βάθρο, όπως στους πρώτους οκτώ αγώνες της σεζόν. Η AMR23 ήταν κατώτερη των περιστάσεων στον αγώνα της Formula 1 στο Σίλβερστον, όμως η σωστή στρατηγική είχε ως αποτέλεσμα ο Φερνάντο Αλόνσο να κατακτήσει την 7η θέση.

Ο 41χρονος ρωτήθηκε για τη μέτρια απόδοση της ομάδας του στο Grand Prix Μ. Βρετανίας και αν έχει μείνει πίσω σε ρυθμό εξέλιξης σε σύγκριση με τους βασικούς αντιπάλους της: «Δεν αγχώνομαι με την εξέλιξη του μονοθεσίου μας. Ήδη από την αρχή της σεζόν το μονοθέσιό μας είναι καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε. Μαχόμαστε για θέσεις που δεν μπορούσαμε να ονειρευτούμε πριν το ξεκίνημα της σεζόν. Αν μπορούμε να μαχόμαστε για θέσεις εντός της πρώτης 10άδας με τις κορυφαίες ομάδες, αυτό θα είναι φοβερό. Όμως πρέπει να κοιτάμε και μακροπρόθεσμα. Δεν πρέπει να μας αγχώνει αν το ένα τριήμερο είμαστε 7οι, το επόμενο 4οι και μετά πάλι στο βάθρο. Πρέπει να είμαστε πραγματιστές και χαλαροί με την απόδοσή μας».

— Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) July 9, 2023

Η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση της βρετανικής ομάδας ήταν στο Μοντρεάλ του Καναδά. Εκεί ο Αλόνσο κατάφερε να τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πού υστερεί η AMR23, o Ισπανός είπε: «Πιθανότατα σε όλους τους τομείς. Κάποιες ομάδες έφεραν πρόσφατα πολύ σημαντικά πακέτα αναβαθμίσεων. Το Σίλβερστον δεν ταιριάζει στο πακέτο μας. Πρέπει επίσης να αναλύσουμε τα νέα ελαστικά. Ήταν ο πρώτος μας αγώνας με το νέο σκελετό των ελαστικών. Ελπίζω στην Ουγγαρία να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί», πρόσθεσε ο Ισπανός.

Στη βαθμολογία οδηγών, ο Αλόνσο είναι πλέον 19 βαθμούς πίσω από τον Σέρχιο Πέρεζ και 16 μπροστά από τον Λιούις Χάμιλτον.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Related Articles

Η Alpine ξέγραψε το 2021

cars

Επίσημο: Ποινή 3 θέσεων στον Verstappen, στην pole o Leclerc!

cars

Η περιουσία των $16 δισ. του Ράτκλιφ για την αγορά της Γιουνάιτεντ μπορεί να μην είναι αρκετή

cars

Καταιγιστικές αλλαγές στην Alpine F1 Team

cars

Sainz αντί Vettel στη Ferrari;

cars

H Ferrari δηλώνει έτοιμη να «παρατήσει» νωρίς τη σεζόν

cars

Hamilton και Russell, ντριφτ και σλάλομ με τέσσερις Mercedes-AMG [video]

cars

Pirelli to be awarded new F1 tyre deal

cars

Historic F1 track taken over by new investors

Bury