CARSNEWS
F1 & RACES

Βολφ: «Περίμενα να κερδίσουμε τον Φερστάπεν στο Σίλβερστον»

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG παραδέχθηκε πως οι αρχικές προσδοκίες της ομάδας του για τον αγώνα της Formula 1 στο Σίλβερστον ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Στο πλαίσιο του Grand Prix Καναδά, ο Τότο Βολφ της Mercedes-AMG είχε ερωτηθεί για το πότε η ομάδα του θα κερδίσει αγώνα στο 2023. Η απάντηση που είχε δώσει ήταν: «Στο Σίλβερστον».

Η Mercedes στο Grand Prix Μ. Βρετανίας παρουσίασε μια νέα εμπρός αεροτομή για την W14, ωστόσο η απόδοσή της ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Σε απόλυτο ρυθμό ήταν το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο, πίσω από της Red Bull Racing και τη McLaren, με τη βρετανική ομάδα να κάνει άλματα προόδου χάρη στο νέο πακέτο αναβαθμίσεών της.

Η 3η θέση που κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον στον εντός έδρας αγώνα του, ήρθε έπειτα από την καλή στρατηγική της ομάδας του και της απόδοσής του στα τελευταία στάδια του αγώνα. Όμως πριν το αγωνιστικό τριήμερο, οι προσδοκίες ήταν πολύ διαφορετικές.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, παραδέχθηκε πως περίμενε έναν πολύ διαφορετικό αγώνα: «Πίστευα πως στο Σίλβερστον, με βάση την απόδοσή μας τα προηγούμενα χρόνια εκεί, πως θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία μας να κερδίσουμε τον Φερστάπεν. Όμως η αλήθεια ήταν διαφορετική. Ίσως υπάρχει μια άλλη πίστα που θα είμαστε δυνατοί. Τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου μας έχουν αλλάξει πλέον, όμως πάντα πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε τον Μαξ. Έχουμε ένα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό, τους καλύτερους οδηγούς, απλά πρέπει να τους δώσουμε ένα μονοθέσιο που είναι πιο προβλέψιμο και όχι μια Ντίβα 2.0 και αρκετά περίπλοκη».

Λιούις Χάμιλτον

Μπορεί σε σύγκριση με το ξεκίνημα της χρονιάς η Mercedes να έχει βελτιωθεί σημαντικά σε απόδοση, όμως ακόμη δεν έχει παλέψει για νίκες φέτος. Αυτό είναι κάτι που ο Βολφ θέλει να αλλάξει στο προσεχές μέλλον.

«Δίνουμε μάχη με το μονοθέσιο εδώ και ενάμισι χρόνο και προσπαθούμε να προσθέσουμε ολοένα και περισσότερη απόδοση. Ειλικρινά βλέπω μόνο τα θετικά γιατί δεν έχει σημασία αν θα τερματίσουμε δεύτεροι οι τρίτοι. Είναι σημαντικό να βρούμε ξανά το δρόμο μας και να παλεύουμε για νίκες και πρωταθλήματα. Με βάθρα είμαστε αρκετά χαρούμενοι αλλά όταν βλέπουμε πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στο μονοθέσιό μας, στρέφουμε την προσοχή μας στο μεγάλο βραβείο. Γι’ αυτό είναι πολύ συναρπαστικό που είδαμε τη McLaren να βρίσκει ένα δευτερόλεπτο σε απόδοση», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Mercedes, redbullcontentpool.com

Related Articles

Η ώρα της επιστροφής για την F1 (video)

cars

Τρία στα τρία για τον Μαξ Φερστάπεν, νέα επιβλητική πολ ποζίσιον του Ολλανδού στη Μελβούρνη

cars

Θα οδηγήσει η ηλεκτροκίνηση τη Honda εκτός F1;

cars

Ex-Formula 1 Chief Bernie Ecclestone to Pay $802 Million for Fraud

cars

Ricciardo: Conflict with McLaren triggered Red Bull’s request for a new Formula 1 chassis.

cars

Ricciardo could feel new F1 chassis difference in China

Bury

Formula 1: Απέτυχε στα crash tests η νέα Red Bull

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Ο Σάρτζεντ παραμένει στη Williams και το 2024

cars