CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Σάρτζεντ παραμένει στη Williams και το 2024

O Αμερικανός οδηγός θα συνεχίσει με την ομάδα της Williams για μία ακόμη χρονιά στη Formula 1, στοχεύοντας σε καλύτερη παρουσία από τη φετινή.

Το grid της Formula 1 για το 2024 συμπληρώθηκε. Η Williams Racing ανακοίνωσε πως ο Λόγκαν Σάρτζεντ θα πλαισιώσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Άλεξ Άλμπον στο στρατόπεδο του Γκρόουβ και στόχος της βρετανικής ομάδας είναι να έχει ακόμη πιο αποτελεσματική παρουσία στην πίστα.

Ο Σάρτζεντ έκανε φέτος ντεμπούτο, έπειτα από μόλις μία σεζόν στη Formula 2. Η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα αποδείχθηκε δύσκολη και σε πολλές περιπτώσεις υπολειπόταν σε απόδοση έναντι του Άλμπον. Σε πολλούς αγώνες ήταν αρκετά πίσω σε χρόνους και αποτελέσματα, ενώ αναγκάστηκε να κάνει εντατικά μαθήματα ώστε ν τον πλησιάσει.

BREAKING: Logan Sargeant will race for Williams in 2024!#F1 @LoganSargeant @WilliamsRacing pic.twitter.com/O8g6aDhKa0

— Formula 1 (@F1) December 1, 2023

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με τη Williams, o 22χρονος δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω με την ομάδα της Williams και το 2024. Μέχρι τώρα το ταξίδι με την ομάδα είναι φανταστικό και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεχίσω να εξελίσσομαι ως οδηγός σε ένα τόσο ταλαντούχο και αφοσιωμένο γκρουπ ανθρώπων. Έχουμε συναρπαστικά σχέδια για το μέλλον και ανυπομονώ να συνεισφέρω στις επιτυχίες της ομάδας την επόμενη χρονιά».

Καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν η 10η θέση στο Grand Prix ΗΠΑ, όμως το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά τον αποκλεισμό των Λιούις Χάμιλτον και Σαρλ Λεκλέρ από τα αποτελέσματα. Πήρε μόλις 1 βαθμό, ενώ ο Άλμπον τους υπόλοιπους 27, βοηθώντας τη Williams να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμά της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τα τελευταία χρόνια.

Με το νέο συμβόλαιο, ο πήχης και οι απαιτήσεις αυτόματα ανεβαίνουν για τον Σάρτζεντ, ο οποίος πρέπει να αποδείξει πως έχει θέση στη Formula 1. Πρόκειται εξάλλου και για ένα σπορ στο οποίο μπορούν να πάρουν μέρος μόλις 20 οδηγοί.

Φωτογραφίες: Williams media

Related Articles

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

cars

Audi: Επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της για τη F1

cars

O Hamilton θέλει νέο συμβόλαιο πριν πάει διακοπές

cars

How AWS is using AI to bring Formula 1 fans closer to the race

cars

F1 GP Βραζιλίας: Ο Ocon ταχύτερος πριν το Sprint

cars

Briatore: «Ταχύτερος του Vettel o Leclerc»

cars

First ride review: the new BMC Teammachine R – With Red Bull Formula 1 technology

cars

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Hamilton μπροστά από τον Verstappen στο FP2 (vid)

cars

Audi: Και επίσημα η συμμετοχή της στην F1 από το 2026

cars