CARSNEWS
NEW MODELS

H VW συμμαχεί με τις Toyota, Ford και General Motors

Έναν ακόμα συνδαιτημόνα αποκτούν η Toyota, η Ford και η General Motors, οι οποίες τον Απρίλιο του 2019 είχαν ανακοινώσει τη συνεργασία τους πάνω στην τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.

Ο νέος σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Volkswagen, καθιστώντας το Automated Vehicle Consortium (AVSC) σε μια πανίσχυρη κοινοπραξία, η οποία έχει ως μοναδικό σκοπό την εξέλιξη τον απαιτούμενων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν την παραγωγή και την κυκλοφορία αυτόνομων οχημάτων.

Πέρα από την ίδια την τεχνολογία, κρίσιμη για την εξέλιξη της αυτόνομης οδήγησης είναι και η διαμόρφωση ενός πλαισίου, το οποίο θα αποτελέσει τον «οδηγό» για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και για τους εμπλεκόμενους μηχανισμούς που αργά ή γρήγορα θα κληθούν να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.

«Είναι σημαντικό η αυτοκινητοβιομηχανία να συνεργαστεί για την ανάπτυξη προτύπων και βέλτιστων πρακτικών για την αυτόνομη οδήγηση», δήλωσε ο Wolfgang Demmelbauer-Ebner, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της VW Β. Αμερικής, αναδεικνύοντας το μέγεθος της πρόκλησης που πρόκειται να αντιμετωπίσουν μέσα στα επόμενα χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Related Articles

Κακοκαιρία Eva: “12 και 1” tips για οδήγηση στη βροχή

cars

Το pick-up των ονείρων σας δια χειρός Mercedes και Mansory

cars

Μακάρι το Hyundai Kona N να μοιάζει με αυτό της KKS Studio

cars

Configurator: Επίλεξε το αυτοκίνητο σου με ένα “κλικ” μένοντας… σπίτι

cars

Οι σύγχρονοι κινητήρες του νέου Skoda Fabia

cars

H Opel αποκαλύπτει το hi-tech εσωτερικό του επόμενου Mokka

cars

Αυτό είναι το βασικό ηλεκτρικό της Audi!

cars

Volkswagen e-Performance Golf R: To Golf έτοιμο να μπει στην πρίζα!

cars

Καναδός «επένδυσε» 140.000 δολάρια σε ένα VW Golf GTI του 1983

cars