CARSNEWS
NEW MODELS

Volkswagen e-Performance Golf R: To Golf έτοιμο να μπει στην πρίζα!

Στα πλαίσια του αγώνα GP Ice Race στην Αυστρία, η VW έδειξε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο βασίζεται πάνω στο Golf και θα αποτελεί την πρώτη ένδειξη για την εξέλιξη ενός σούπερ σπορ μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του αυτοκινήτου, με κωδική ονομασία E R1, βασίζεται πάνω στο Golf VII, αλλά κάτω από το αμάξωμα βρίσκονται δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον κάθε άξονα, που εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης. 

Η μοναδική φωτογραφία που έχουμε στα χέρια μας δεν μας αφήνει να έχουμε κάποια ξεκάθαρη ιδέα για το ποιές είναι οι προθέσεις της VW ενώ και οι άνθρωποι της εταιρίας δεν μίλησαν για τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το μόνο που βλέπουμε είναι ένα “φουσκωμένο” Golf με δανεικό αμάξωμα από το αγωνιστικό TCR και αρκετά φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω, νέους προφυλακτήρες και πολλές αγωνιστικές πινελιές, μαζί με μία ευμεγέθη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο πρωτότυπο, o Jost Capito, υπεύθυνος τα γρήγορα μοντέλα της VW, είπε ότι το e-performace Golf R δεν έχει να κάνει με κάποιο πρωτάθλημα, αλλά θα είναι ένα όχημα επίδειξης που θα χρησιμοποιεί η εταιρία σε διάφορες εκδηλώσεις ανά τον κόσμο. 

Το πιο πιθανόν πάντως το συγκεκριμένο πρωτότυπο να αποτελεί μία πλατφόρμα εξέλιξης των τεχνολογιών για την γρήγορη έκδοση του ID. 3, και ίσως να τρέξει και σε το πρωτάθλημα ηλεκτρικών e-TCR. Δεν αποκλείεται επίσης να κάνει κάποιες σπέσιαλ εμφανίσεις σε ειδικά events, όπως το Goodwood ή -γιατί όχι;- μία ανάβαση στο Pikes Peak.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Euro 7: Οι αλλαγές που έρχονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων

cars

Ένα σπέσιαλ Audi RSQ8 με 740 PS για τα 120 χρόνια της ABT

cars

Όταν δύο κίτρινες Lamborghini Aventador S γίνονται… ένα!

cars

H Hyundai θα επενδύσει και άλλο στα Ν μοντέλα της γκάμας της

cars

Ολυμπιακοί Αγώνες & Motorsport – Ένα σίριαλ που πλησιάζει στο happy end

cars

Mercedes-Benz S-Class 2021: To νέο σημείο αναφοράς

cars

Η Aston Martin αναγεννά την DB5 του James Bond

cars

Παραγγελία για 15 Tesla Cybertruck στο Μεξικό

cars

Το Mazda RX-10 είναι το υβριδικό hypercar των ονείρων μας

cars