CARSNEWS
NEW MODELS

Mια Lancia Ypsilon από το μέλλον

Πιο πιθανό από ποτέ θα πρέπει να θεωρείται πλέον το σενάριο το οποίο θέλει τον όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών που γεννήθηκε από τη συμμαχία του FCA Group με το PSA Group να δίνει συνέχεια στην πορεία της Lancia Ypsilon, κρατώντας στη ζωή μια φίρμα με πλούσια ιστορία.

Οι Ιταλοί βλέπουν τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου να διαγράφει μια εξαιρετική εμπορική πορεία στην ιταλική αγορά στην οποία και διατίθεται, προχωρώντας σε πρώτη φάση στην επικαιροποίηση των τεχνικών προδιαγραφών και ειδικότερα στην προσθήκη των mild hybrid υβριδικών συνόλων που στην υπόλοιπη Ευρώπη συναντόνται στα Fiat 500 και Panda.

Ωστόσο οι ιθύνοντες του γαλλο-ιταλικού ομίλου εξετάζουν σοβαρά πλέον και τη διαδοχή της Lancia Ypsilon, αξιοποιώντας τον τεχνολογικό πλούτο που έχουν πλέον στη διάθεσή τους. Το πιο πιθανό σενάριο θέλει τη νέα Lancia Ypsilon να βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα που σήμερα φιλοξενεί τα Peugeot 208 και Opel Corsa, παραμένοντας προσανατολισμένη στην πολυτέλεια και την σχεδιαστική ιδιαιτερότητα που τη χαρακτήριζαν στο παρελθόν.

Αν και είναι πολύ νωρίς να μιλά κανείς για τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου και με δεδομένη την απουσία κινητήρων diesel από την γκάμα του, οι Ιταλοί οφείλουν να αξιοποιήσουν τους κινητήρες βενζίνης του 1,0 και 1,3 λίτρου που έχουν εξελίξει οι ίδιοι, τα mild hybrid σύνολα που τοποθετούνται στη σημερινή γενιά της Lancia Ypsilon καθώς και το πολυβραβευμένο τρικύλινδρο κινητήρα του 1,2 λίτρου που φέρει την υπογραφή της Peugeot.

Όλα αυτά βέβαια για να πραγματοποιηθούν θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια, γεγονός που τοποθετεί τη φημολογούμενη αντικατάσταση της σημερινής Lancia Ypsilon μέσα στο 2022.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Mazda R360 Coupe: Πώς “γεννήθηκε” το best seller από τη Χιροσίμα

cars

Στην Ελλάδα η plug-in υβριδική Mercedes-Benz A-Class. Τιμές και εξοπλισμός

cars

Με περισσότερους από 600 PS η νέα Chevrolet Corvette Z06

cars

Πότε χρειαζόμαστε τα χειμερινά ελαστικά; (Video)

cars

Στα 145 εκατ. δολάρια το μπάτζετ των ομάδων της Formula 1 το 2021 (video)

cars

Το ανανεωμένο Hyundai i30 θα είναι στην Γενεύη

cars

Πρώτη γεύση από νέο Hyundai i20

cars

H Hyundai θα επενδύσει και άλλο στα Ν μοντέλα της γκάμας της

cars

Έξυπνα φανάρια με κάμερες για τους παραβάτες στην Αθήνα

cars