CARSNEWS
F1 & RACES

Marko (Red Bull): Πώς διέρρευσαν από τη FIA οι πληροφορίες για το όριο μπάτζετ;

Μπορεί η υπόθεση του ορίου μπάτζετ για το 2021 να έκλεισε τυπικά με την τιμωρία της Red Bull πριν από λίγες ημέρες. Όμως, ο πόλεμος δηλώσεων συνεχίζεται.

Αυτήν τη φορά ήταν η σειρά του Helmut Marko να περάσει στην αντεπίθεση. Ο Αυστριακός μιλώντας στο RTL υποστήριξε ότι η “δρακόντεια” τιμωρία στην Red Bull  επιβλήθηκε λόγω πολιτικών πιέσεων από άλλες ομάδες.

Ο Marko, όμως, το πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Αναρωτήθηκε πώς ήταν δυνατόν να διαρρεύσουν ευαίσθητα οικονομικά στοιχεία μία ομάδας πριν η ομοσπονδία ανακοινώσει οτιδήποτε. Ο Marko με τις δηλώσεις του “δείχνει” την Mercedes.

“Δημοσιοποιήθηκαν προκαταβολικά πληροφορίες που ακόμη κι εμείς δεν είχαμε στη διάθεσή μας. Ουσιαστικά μόνο μία ομάδα γνώριζε” δήλωσε ο Marko. Πριν από λίγο καιρό η Shaila-An Rao είχε αναλάβει τον ρόλο της γενικής γραμματέα στην FIA για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το θέμα είναι ότι η Rao είχε εργαστεί στο παρελθόν για την Mercedes F1 ενώ υπήρξε και προσωπική νομική σύμβουλος του Toto Wolff. “Δεν είναι περίεργο; Μία πρώην εργαζόμενη της Mercedes μετακινήθηκε στην FIA και ασχολείται με το όριο μπάτζετ. Είναι μάλιστα υπεύθυνη για τα σχετικά έγγραφα. Το όλο πράγμα δεν αφήνει καλές εντυπώσεις” υποστήριξε ο Marko.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούνται ερωτήματα για τα στεγανά ανάμεσα σε FIA και Mercedes F1. Πριν το φετινό καναδικό GP είχε εκδοθεί η τεχνική ντιρεκτίβα νο 39 σχετικά με την κάθετη ταλάντωση των μονοθέσιων. Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονταν και κάποια “ψιλά γράμματα” τα οποία επέτρεπαν αίφνης και δεύτερο στήριγμα πατώματος.

Η Mercedes, μάλιστα, ήταν η μόνη που είχε έτοιμη την λύση αυτή στις ελεύθερες δοκιμές του Μόντρεαλ παρά το ότι η τεχνική οδηγία είχε εκδοθεί μόλις μία ημέρα πριν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Las Vegas τα πιο ακριβά εισιτήρια στην ιστορία της F1!

Max Verstappen: Ποιά είναι τα ρεκόρ που τον κάνουν μεγάλο οδηγό;

Hamilton: Και επίσημα Βραζιλιάνος πολίτης

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1: «Eγραψε» Ιστορία ο Φερστάπεν

cars

Οι συζητήσεις Hulkenberg-Red Bull δεν προχώρησαν πολύ

cars

Οι πιο επιτυχημένοι κινητήρες στην ιστορία της F1 (video)

cars

Η καμουφλαρισμένη Alfa Romeo «σπάει καρδιές»

cars

Νιούι: ‘Ο Φερστάπεν ανήκει πια στους κορυφαίους όλων των εποχών’

cars

Anthony Joshua helps his new F1 team with pitstop practice at United States Grand Prix

cars

Turkey expects to reach new F1 race deal ‘quickly’

Bury

Russell: “Να τιμωρηθούν αυστηρότερα οι παραβάτες”

cars

F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell θριαμβεύει για πρώτη φορά!

cars