CARSNEWS
F1 & RACES

Mercedes: Πρώτη άποψη της W14 (+video)

Το 2022 ήταν δύσκολο για την Mercedes. Όμως, η ομάδα ευελπιστεί ότι το νέο της μονοθέσιο για το 2023 θα την φέρει και πάλι στο προσκήνιο.

Το αυτοκίνητο, λογικά, θα ονομαστεί W14. Οι άνθρωποι της Mercedes έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό την δουλειά επάνω σε αυτό. Αυτήν την εβδομάδα, μάλιστα, ο George Russell επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της ομάδας ώστε να παρθούν τα μέτρα για το κάθισμά του.

Στο video παρακάτω μπορείτε να δείτε μία προσομοίωση του cockpit της Mercedes του 2023. Αυτή χρησιμοποιήθηκε ώστε οι μηχανικοί της ομάδας να πάρουν τα μέτρα για το κάθισμα του Russell. Φυσικά, δεν φαίνονται πολλές λεπτομέρειες. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε καθαρά το νέο roll hoop το οποίο είναι αλλαγμένο για το 2023 έπειτα από το ατύχημα του Zhou στο Silverstone.

Όμως, αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή στην οποίαν θα πρέπει να προχωρήσει η Mercedes για την επόμενη σεζόν. Η ομάδα από το Brackley θα πρέπει να αλλάξει και τον σχεδιασμό της νέας εμπρός πτέρυγας της η οποία είχε παρουσιαστεί στο Τέξας.

Τα πολλαπλά κάθετα στοιχεία που έφερε κρίθηκαν παράτυπα, τελικά, από την FIA. Θεωρήθηκε ότι παραβίαζαν το πνεύμα των κανονισμών καθώς επηρέαζαν σημαντικά την διοχέτευση του αέρα από την εμπρός πτέρυγα. Έτσι, η FIA άλλαξε και την διατύπωση της σχετικής παραγράφου των κανονισμών για το 2023.

Η Mercedes είχε παρουσιάσει φέτος ένα ριζοσπαστικό σχέδιο, με πολύ μικρά πλαϊνά. Όμως, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αστάθειας. Τόσο αεροδυναμικής όσο και μηχανικής φύσης. Οι άνθρωποί της ευελπιστούν ότι για το 2023 τα προβλήματα αυτά θα ξεπεραστούν πλήρως. Έτσι, οι Hamilton και Russell ίσως έχουν την δυνατότητα να παλέψουν με αξιώσεις για το πρωτάθλημα από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Μπαχρέιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Horner: Δεν με εκπλήσσει η αποχώρηση Binotto

Steiner: Βόμβα ο νέος κινητήρας της Ferrari!

Mercedes: Οδός Niki Lauda ( video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

H Renault κυνηγούσε από πέρυσι την επιστροφή του Alonso!

cars

What’s gone wrong with Alpine’s new Formula 1 car?

cars

Formula 1: Πρώην ιδιοκτήτης ομάδας «βλέπει» τον Λίαμ Λόσον στο πλάι του Μαξ Φερστάπεν στη Red Bull!

cars

Wolff: Είμαστε 10 μήνες πίσω από την Red Bull

cars

Formula 1: Το καλεντάρι του 2025

Bury

Andretti’s F1 bid given FIA green light as new team one step closer to joining championship

cars

Το αινιγματικό βίντεο της McLaren που αναστάτωσε το ίντερνετ (vid)

cars

Η Mercedes-AMG F1 λύνει το πρόβλημα στη διώρυγα του Σουέζ

cars

F1 GP Σ. Αραβίας: Αχτύπητος Φερστάπεν στην Τζέντα!

cars