CARSNEWS
AUTONEWS

Morgan Plus Four 70th Anniversary. Η πλατινένια…

Η Morgan ανακοίνωσε την πρόθεση της να λανσάρει την “70th Anniversary” ειδική έκδοση του Plus Four τόσο για να γιορτάσει τα 70 χρόνια από το ντεμπούτο του συγκεκριμένου μοντέλου πίσω στο μακρινό 1950 όσο και για να αποχαιρετήσει το κλασικό πλαίσιο τύπου σκάλας που χρησιμοποιούσε παραδοσιακά όλα αυτά τα χρόνια και θα αντικαταστήσει με ένα πιο σύγχρονο φέτος.

Κάθε ένα από τα 20 Plus Four 70th Anniversary που θα κατασκευαστούν από την ιστορική αγγλική εταιρία, θα βαφτεί ειδικά για την περίσταση σε ένα μεταλλικό πλατινένιο χρώμα με το πλαίσιο σε απόχρωση του χρυσού και ένα “black-pack” που θα δίνει επιπλέον χαρακτήρα με ορισμένες μαύρες λεπτομέρειες. Το πακέτο της εξωτερικής εμφάνισης θα ολοκληρώνουν οι πανέμορφες συρμάτινες ζάντες ενώ το εσωτερικό θα έρχεται σε αντίθεση με το λαμπερό, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αμάξωμα χάρη στις μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και το Ravenwood – ένα ξύλο τόσο σκοτεινό που ο επικεφαλής σχεδιασμού της Morgan, Jon Wells περιγράφει ως “σχεδόν piano black”.

Τέλος, αναβαθμισμένος θα είναι και ο κινητήρας με μία εντελώς νέα χαρτογράφηση και διαφορετική εξάτμιση (αμφότερα προέρχονται από την Aero Racing της Morgan) που αυξάνουν την απόδοση του συνόλου από τα 156 άλογα στα 182 περίπου, επιτρέποντας στο ειδικό Plus Four να επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε “λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα”. Όχι ότι οι επιδόσεις έχουν μεγάλη σημασία για ένα μοντέλο σαν αυτό. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το Plus Four 70th Anniversary κοστίζει 60.995 λίρες Αγγλίας (σχεδόν 71.500 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) αλλά η Morgan έχει δηλώσει πως η ειδική έκδοση είναι ήδη sold-out!

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Lotus Evija. Πώς ακούγεται ένα ηλεκτρικό hypercar;

cars

Το Mitsubishi Eclipse Cross facelift είναι προ των πυλών.

cars

Mitsubishi L200. Και σε Black Edition

cars

Ο Μαξ Φερστάπεν πήγε στην Area 51, αλλά νιώθει κλόουν με το σόου της Formula 1 ενόψει του Grand Prix στο Λας Βέγκας

cars

Audi Quattro. 40 χρόνια σημαντικής ιστορίας

cars

Πυρόσβεση: Η μάχη με το χρόνο – Η ιστορίας της συνεργασίας Renault και Πυροσβεστικής

cars

Παπανδρέου: Οι ευρωεκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της ΕΕ και συνακόλουθα για Ελλάδα και Κύπρο

Bury

Θ. Ρωμανίδης: Ο Μ. Σεφερλής στάθηκε δίπλα στον Γ. Καπετάνιο τότε που ήταν πιο κάτω και από τη λάσπη

Bury

Ford. Πρωτοβουλία για το περιβάλλον

cars