CARSNEWS
MOTONEWS

MV Agusta – Νέα επίσημη αντιπροσωπεία η Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.

Με ένα μικρής διάρκειας βίντεο η Royal Enfield μας προετοιμάζει για την έλευση του επερχόμενου Himalayan 450, για το οποίο είχατε διαβάσει στο περιοδικό MOTO.

Η Royal Enfield εδώ και αρκετό διάστημα εξελίσσει το επερχόμενο Himalayan 450, το οποίο κατά καιρούς έχει φωτογραφηθεί κατά τη διάρκεια δοκιμών. Πλέον εκτός από spy pics έχουμε και βίντεο έστω και μικρής διάρκειας από το νέο αυτό μοντέλο της βρετανικής εταιρείας. Στο teaser βίντεο βλέπουμε δύο μοτοσυκλέτες RE Himalayan 450 να κατευθύνονται στην πόλη Manali -οι συντεταγμένες 32.2432° N 77.1892° E οδηγούν σε αυτό το σημείο στον χάρτη- της Βόρειας Ινδίας εκεί όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το Himalayan 411.

Royal Enfield Himalayan 450

Μπορεί να μην αναφέρονται τεχνικά χαρακτηριστικά ωστόσο γνωρίζουμε πως το Royal Enfield Himalayan 450, θα έχει υγρόψυκτο κινητήρα που έχει κλίση προς τα εμπρός και θα αποδίδει περίπου 40 ίππους σε σχέση με τους 24 που αποδίδει το τωρινό αερόψυκτο Himalayan 411. Το νέο μοντέλο θα έχει ανεστραμμένο πιρούνι το οποίο για πρώτη φορά θα μπει σε μοτοσυκλέτα της RE, με τις διαδρομές των αναρτήσεων να είναι μεγάλες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην εκτός δρόμου χρήση. Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 21 και 17 ιντσών ενώ εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ βρίσκουμε προστατευτικά κάγκελα τα οποία με την διάταξη που έχουν θα μπορούν να φορτωθούν από τον αναβάτη, προστατευτική ποδιά στον κινητήρα δεν υπάρχει ενώ δεν βλέπουμε να υπάρχει ούτε σχάρα ωστόσο είμαστε σίγουροι πως αυτές οι προσθήκες θα είναι διαθέσιμες στο μοντέλο που θα βγει στην παραγωγή.

Το ρεζερβουάρ αναμένεται να έχει αυξημένη χωρητικότητα από τα 15 λίτρα του Himalayan 411, ενώ δείχνει να επεκτείνεται και κάτω από τη σέλα του αναβάτη η οποία είναι ξεχωριστή για αναβάτη και συνεπιβάτη, ενώ δεν δείχνει ιδιαίτερα ψηλή. Το Royal Enfield Himalayan 450 απέκτησε και αυτό ψηλό φτερό –όπως το Himalayan 411- καθώς το είχαμε δει σε κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μόνο με χαμηλό φτερό, νέα είναι και η εξάτμιση με κοντό και χοντρό σιγαστήρα, ενώ ο καταλύτης φροντίζει να συμμορφώνεται το μοντέλο με τις Euro 5 προδιαγραφές. Τα όργανα συμβαδίζουν με τα πρότυπα του Himalayan 411 δηλαδή έχουμε μια μεγάλη στρογγυλή οθόνη, ενώ η μοτοσυκλέτα θα διαθέτει σίγουρα Turn-by-turn πλοήγηση όπως και ο προκάτοχος της.

Royal Enfield Himalayan 450

Καθώς περνούν οι μέρες θα έχουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για το νέο αυτό μοντέλο της Royal Enfield, ενώ μένει να δούμε αν το Himalayan 450 θα αντικαταστήσει το Himalayan 411, ή αν θα αποτελέσει το ακριβότερο και πιο ικανό μοντέλο εκτός δρόμου κυρίως, με το 411 να παραμένει στη γκάμα της εταιρείας ως το βασικό μοντέλο της σειράς.

Related Articles

Τι σημαίνει μοτοσυκλετισμός;

cars

Puig – Αν η Honda δεν φέρει μοτοσυκλέτα που νικά, χάνει τον Marquez

cars

Βρήκε την κλεμμένη μοτοσυκλέτα του μέσω συσκευής γεωεντοπισμού αλλά δε

cars

Voge DS525X – Υπογράφει τα On/Off Adventure

cars

Το θεότρελο μηχανάκι που δεν είναι ούτε μηχανή, ούτε ποδήλατο, ούτε σκούτερ

cars

Η Yamaha θέλει να εξετάσει πολλές εναλλακτικές πέρα από την ηλεκτροκίν

cars

CFMOTO – Παρατείνεται η προσφορά του δωρεάν T-Box

cars

Check Moto: Έλεγχος μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας

cars

Πώς μετατρέπεις μια βαριά cruiser σε… γνήσιο streetfighter!

cars