CARSNEWS
MOTONEWS

Η Yamaha θέλει να εξετάσει πολλές εναλλακτικές πέρα από την ηλεκτροκίν

Η Yamaha θέλει να εξετάσει πολλές εναλλακτικές πέρα από την ηλεκτροκίνηση
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/07/2023

Σύμφωνα με τον CEO, Yoshihirro Hidaka

YAMAHA: H απόλυτη Adventure μοτοσυκλέτα!

Τόσο στην αυτοκινητοβιομηχανία όσο και στη μοτοσυκλέτα, είναι σε γενικές γραμμές αποδεκτό ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον. Όμως είναι αυτός ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός;

Η Yamaha δεν φαίνεται να σκέφτεται έτσι, και ενώ έχει κάνει κάποιες προσπάθειες στο χώρο, η ιαπωνική εταιρεία είναι ανοιχτόμυαλη ως προς το τι επιφυλάσσει το μέλλον. Δεν εστιάζει απλώς στην ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης και τεχνολογίας μπαταριών, αλλά αναπτύσσει ταυτόχρονα και το πρόγραμμα e-fuel.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από τους Japan Times, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha, Yoshihirro Hidaka, εξήγησε ότι η εταιρεία ακολουθεί μια πολύπλευρη προσέγγιση όσον αφορά την εύρεση εναλλακτικών λύσεων για τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. “Θα θέλαμε να διατηρήσουμε πολλές δυνατότητες ανοικτές για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ιαπωνικό έντυπο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Υδρογόνο

Μεταξύ αυτών των δυνατοτήτων είναι και το υδρογόνο. Υπάρχουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν υδρογόνο και παράγονται εδώ και αρκετό καιρό – το Toyota Mirai, για παράδειγμα. Ωστόσο, αυτό που έχει στο μυαλό της η Yamaha όσον αφορά την χρήση υδρογόνου είναι η διατήρηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

“Δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου δοκιμές με υδρογόνο από τους Ιάπωνες κατασκευαστές, οπότε πήραμε την πρωτοβυλία και κατασκευάσαμε μια εγκατάσταση για δοκιμή τεχνολογίας μπαταριών και υδρογόνου, καθώς και εναλλακτικών καυσίμων”.

Σχετικά πρόσφατα οι 4 Ιάπωνες κατασκευαστές (Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki) ανακοίνωσαν τη σύμπραξή τους στην έρευνα και την ανάπτυξη του τομέα του υδρογόνου.

Η Yamaha έχει ήδη αναπτύξει τον κινητήρα για το πρώτο υγρόψυκτο αγωνιστικό αυτοκίνητο υδρογόνου στον κόσμο σε συνεργασία με την Toyota. Τον Μάιο του 2023, το Toyota Corolla H2 Concept συμμετείχε και ολοκλήρωσε μια έναν 24ωρο αγώνα στο Fuji International Speedway, θέτοντας έτσι μια πρωτιά, τόσο για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και για τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Πολλές οδοί για το μέλλον

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας είναι μία από τις μεγαλύτερες και με μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Η Yamaha, μαζί με τους άλλους βασικούς παίκτες στον χώρο των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, μπορεί σίγουρα να διαμορφώσει το μέλλον της κινητικότητας. 

“Είναι καλύτερα να έχουμε την τεχνολογία έτοιμη από την αρχή και να την αρχειοθετήσουμε. Μόλις ο κόσμος κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, θα φέρουμε την τεχνολογία στην αγορά και θα ξεκινήσουμε τη μαζική ανάπτυξη”, ανέφερε ο Hidaka.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Formula 1: Η βαθμολογία σε οδηγούς και κατασκευαστές μετά το GP Αζερμπαϊτζάν

cars

Triumph Speed 400: Πώς η νέα modern classic των Βρετανών αλλάζει τα δεδομένα

cars

Μια μηχανή από χαλκό

cars

Η NERA φέρνει μια νέα εποχή στον τρόπο κατασκευής μοτοσυκλετών

cars

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Έκθεση Μοτοσυκλέτας –Όλες οι πληροφορίες

cars

Η UM Motorcycles θα βρίσκεται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

cars

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023: Όλα όσα θα δείτε (video)

cars

Keeway V302C: Με V2 κινητήρα και crusier καταβολές

cars

Λευκάδα: 27χρονος παρέσυρε 94χρονο με τη μοτοσυκλέτα του και τον τραυμάτισε θανάσιμα | Start Media Corfu TV

cars