CARSNEWS
AUTONEWS

Nissan Formula Ε. Με ιδιαίτερους χρωματισμούς

Το αυτοκίνητο της Nissan για την Formula Ε,  θα φέρει μια νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, καθώς επιστρέφει για μια ακόμη σεζόν στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποδείξει την ισχύ και τις επιδόσεις που απορρέουν από την τεχνολογία των EVς  της εταιρείας. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της  Nissan παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Yokohama, ενόψει της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E. Το κόκκινο, ασπρόμαυρο σχέδιο, εμπνέεται από το Ιαπωνικό ένδυμα κιμονό, ένα παραδοσιακό σύμβολο της μακροζωίας και της καλής τύχης. Στα ίδια χρώματα θα εμφανίζεται και το Nissan LEAF NISMO RC, το αγωνιστικό όχημα με τους διπλούς ηλεκτροκινητήρες, που βασίζεται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Nissan LEAF.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, η Nissan κάλεσε τους σχεδόν 40 εσωτερικούς σχεδιαστές της, που εργάζονται σε μεγάλες αγορές της Υφηλίου, να υποβάλουν ιδέες για το νέο σχέδιο. Οι πιλότοι  της Nissan e.dams, Sebastien Buemi και Oliver Rowland, θα επιστρέψουν για την επόμενη σεζόν της Formula E, μετά από ένα ντεμπούτο με πολλά ρεκόρ. Το ντουέτο  των πιλότων, θα συνεχίσει να επιδεικνύει τη δύναμη και τις επιδόσεις  της τεχνολογίας  των ηλεκτροκίνητων  οχημάτων μηδενικών εκπομπών της Nissan,  κατά τη διάρκεια της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA της Formula E. Η νέα σεζόν ξεκινά με διπλή αγωνιστική στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στις 22-23 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν αγώνες  στο Σαντιάγκο της Χιλής, στην  Πόλη του Μεξικό, το  Χονγκ Κονγκ, την Ρώμη, το Παρίσι, τη Σεούλ, το Βερολίνο και τη Νέα Υόρκη. Το “κλείσιμο” της νέας σεζόν θα ολοκληρωθεί με διπλούς αγώνες στο  Λονδίνο, στις 25-26 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Στην περασμένη σεζόν, Buemi και Rowland,  κατάφεραν να κατακτήσουν μια σειρά από εκπληκτικές επιδόσεις. Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα στην προηγούμενη σεζόν, μετά από 13 αγώνες σε 12 πόλεις σε όλο τον κόσμο, η Nissan μετράει 6 νίκες επί του podium, έξι pole positions (οι περισσότερες από οποιαδήποτε ομάδα) και 16 Super Pole αθροιστικά για Buemi  και Rowland, καθιστώντας την Nissan e.dams την καλύτερη ομάδα στα προκριματικά του πρωταθλήματος. Η Nissan έχει αναπτύξει ένα αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο για την έκτη σεζόν, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς  του πρωταθλήματος. Αντικαθιστά το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα που προσέφερε πολλά ρεκόρ για την Nissan e.dams στην πέμπτη σεζόν.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην αγορά των αμιγώς ηλεκτροκίνητων  οχημάτων στην Ευρώπη, η Nissan συμμετέχει  στη Formula E,  για να αποδείξει την ισχύ και την απόδοση της τεχνολογίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, καθώς αποτελούν  βασικό πυλώνα του οράματος  Nissan Intelligent Mobility.

 

Related Articles

Land Rover Defender. Ένα σύμβολο της αυτοκίνησης ξαναζεί!

cars

Άγρια επίθεση Ρομά σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ εξώ από το νοσοκομείο της Κορίνθου

cars

Lego. Ένα Jeep Wrangler κατάλληλο για όλες τις ηλικίες 

cars

Σαν σήμερα 14 Μαρτίου: Γεννήθηκε ο Αϊνστάιν, ίσως το πιο λαμπρό μυαλό της ανθρωπότητας

cars

Η Nissan “σκοτώνει” την Datsun και προχωρά σε περικοπές.

cars

Nissan. Από το πρωτότυπο στη πραγματικότητα 

cars

Κάτι νέο φέρνει η Lamborghini στην Φρανκφούρτη.

cars

Άκουσε για πρώτη φορά τον βρυχηθμό του Nissan Z Proto!

cars

Gemballa Marsien. Φόρος τιμής 750 ίππων στην Porsche 959.

cars