CARSNEWS
MOTONEWS

Stark Varg – Έγραψε ιστορία κατακτώντας το αγγλικό Arenacross 2024

Για πρώτη φορά μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κατέκτησε πρωτάθλημα απέναντι σε βενζινοκίνητο ανταγωνισμό.

Το αγγλικό πρωτάθλημα Arenacross – ουσιαστικά αυτό που θα αποκαλούσαμε Supercross – συμπλήρωσε φέτος τα 10 του χρόνια και η επέτειος αυτή θα μείνει στην ιστορία. Στο φετινό πρωτάθλημα των επτά αγώνων η Stark Future συμμετείχε σε όλη τη χρονιά με μιαν ομάδα τριών αναβατών και την περίφημη ηλεκτρική ΜΧ των 80 hp, Varg, καταφέρνοντας να φτάσει στην κορυφή.

Στον τελευταίο αγώνα του Arenacross 2024 στο Λονδίνο ο Jack Brunel της Stark κατέλαβε την τρίτη θέση του αγώνα και μ’ αυτήν πανηγύρισε το πρωτάθλημα με 34 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Harri Kullas με Husqvarna.

stark arenacross24 3

Επιπλέον, η Stark Future Racing κατάφερε να κατακτήσει και τον τίτλο ομάδων με 13 βαθμούς διαφορά από την ομάδα του Kullas, FUS Marsh Geartec Husqvarna, σε μια ακόμη ιστορική επίδοση που ενισχύθηκε από τη βαθμολογική συνδρομή του δεύτερου αναβάτης της Stark, Justin Bogle, που έκλεισε τη χρονιά στην 6η θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα επικρατεί σε ένα πλήρες πρωτάθλημα ανάμεσα στον παραδοσιακό βενζινοκίνητο ανταγωνισμό. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα πως το αγγλικό Arenacross περιλαμβάνει στους κόλπους του αρκετούς αναβάτες με δυνατά βιογραφικά από τα παγκόσμια και αμερικανικά πρωταθλήματα ΜΧ και SX, όπως οι Tommy Searle, Cedric Soubeyras και βέβαια ο Bogle της Stark.

stark arenacross24 9

Θυμίζουμε πως η Stark έχει δεχτεί μια πολύ γερή ένεση ρευστότητας από τη Royal Enfield εδώ και έναν χρόνο, γεγονός που της επέτρεψε να αναπτύξει τις αγωνιστικές της βλέψεις. Κατάφερε μάλιστα να υπογράψει τον έμπειρο αναβάτη Taddy Blazusiak για πλήρη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro 2024, για να βρεθεί τελικώς αποκλεισμένη απ’ το πρωτάθλημα όταν άλλαξαν οι κανονισμοί την τελευταία στιγμή, παρότι είχε εγκριθεί και αδειοδοτηθεί κανονικά η ομάδα της από τα αρμόδια όργανα.

Ίσως οι “αρμόδιοι” να το είχαν ήδη δει το έργο ακολουθώντας την εξέλιξη του αγγλικού Arenacross.

stark arenacross24 2

Related Articles

VIDEO: Όχι δεν τα έχουμε δει όλα..Μοτοσυκλέτα βολτάρει πάνω στη θάλασσ

cars

Πώς κάνεις μια υπέροχη Yamaha ακόμα καλύτερη

cars

Σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσυκλέτα ο ηθοποιός Τριτ Γουίλιαμς

cars

Νέο KOVE MAVERICK 500 – Ανανεωμένη εμφάνιση – Νέα Τιμή

cars

Έκθεση μοτοσυκλέτας: Όλα τα μοντέλα της CFMOTO και ROYALENFIELD

cars

Πώς η Ducati Multistrada V4 RS γίνεται ακόμα πιο ‘διαστημική’ στο μοντέλο του 2024

cars

MV Agusta Superveloce by Daniel Ashram – Μία λευκή καλλονή

cars

H ηλεκτρική μηχανή με την αυθεντική αγριάδα του παρελθόντος

cars

Η custom Harley του πρωταθλητή δική σας με 43.000 ευρώ

cars