CARSNEWS
AUTONEWS

Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki!

Η συνεργασία της Suzuki με την Toyota συνεχίζει να παίρνει σάρκα και οστά καθώς μετά το Across που βασίζεται στο RAV4 και παρουσιάστηκε στις αρχές του Ιουλίου, η Suzuki παρουσίασε σήμερα και το Swace. Ένα νέο μοντέλο που ας πούμε ότι έχει στενότατη συγγένεια με την Toyota Corolla Touring Sports και αναπαριστά το δεύτερο βήμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ιαπωνικές εταιρίες.

Όπως θα περίμενε κανείς, το Suzuki Swace είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την station wagon εκδοχή της Toyota Corolla. Η Suzuki αντάλλαξε απλά την γρίλια της Toyota για μία που ταιριάζει περισσότερο στην δική της σχεδιαστική ταυτότητα και τροποποίησε ελαφρώς το design του προφυλακτήρα. Κατά τα άλλα, ουδέν νεότερο και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην σε πειράζει η ιδέα του badge engineering. Το ίδιο ισχύει και στην καμπίνα με μοναδική αισθητή διαφορά το νέο τιμόνι. Όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν πρακτικά ίδια με την Corolla, από την οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μέχρι και την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που αγγίζει τα 596 λίτρα.

Προς το παρόν, το μοναδικό κινητήριο σύνολο με το οποίο θα προσφέρεται το Suzuki Swace όταν αυτό γίνει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά, θα είναι το υβριδικό με τον βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Η ιαπωνική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ιπποδύναμη και την ροπή του, αλλά σημειώνει ότι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 11,1 δευτερόλεπτα και πως η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 180 km/h.  Όπως αναφέρει ότι, ακριβώς σαν την Corolla, το Swace θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό mode οδήγησης και ότι οι εκπομπές ρύπων του κινητήριου συνόλου είναι 99-115 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο αναλόγως της έκδοσης.

The post Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το teasing της νέας BMW M4 GT3 ξεκινά νωρίς… πολύ νωρίς!

cars

Πόσο καιρό πρέπει να περιμένει ένα νέο ζευγάρι πριν κάνει τις πρώτες κοινές διακοπές

cars

Για να μην πάει τίποτα στραβά: 5 συμβουλές για ασφαλή ταξίδια

cars

Εννέα λόγοι για να επιλέξετε το Opel Corsa X 120 Edition

cars

Η οικογένεια της Porsche Taycan μεγαλώνει. Αλλά με ποια έκδοση;

cars

Χάμιλτον για μεταγραφή στη Ferrari: Πραγματοποιώ ένα παιδικό μου όνειρο

cars

Audi: Μόνο quattro για τα RS μοντέλα!

cars

Καθηλωτικές φωτογραφίες από την ελληνική λίμνη που μοιάζει εξωπραγματική

cars

Τουρισμός για όλους: Αντίστροφη μέτρηση για την «πρεμιέρα» των αιτήσεων – Αυξημένα τα ποσά επιδότησης

cars