CARSNEWS
AUTONEWS

Taste Atlas: Καλύτερη σαλάτα στον κόσμο ο ντάκος

Ο ντάκος είναι η καλύτερη σαλάτα στον κόσμο, σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα που ασχολείται με κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων, το Taste Atlas.

Η λίστα του Taste Atlas με τις καλύτερες σαλάτες στον κόσμο, δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα και, εκτός από τον ντάκο, περιλαμβάνει στην τρίτη θέση τη χωριάτικη σαλάτα και άλλα έξι πιάτα στο top 100.

Nτάκος

«Ο ντάκος είναι ένα παραδοσιακό κρητικό πιάτο που αποτελείται από κριθαρένιο παξιμάδι που συνοδεύεται με θρυμματισμένη μυζήθρα, ψιλοκομμένες ώριμες ντομάτες, ολόκληρες ελιές, κάπαρη, φρέσκια ρίγανη και μερικές γενναιόδωρες πινελιές ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας.

Παραδοσιακά χρησιμοποιείται η μυζήθρα και όχι η φέτα, η οποία συνήθως συνοδεύει τον ντάκο στα τουριστικά εστιατόρια. Το παξιμάδι συχνά τρίβεται απαλά με ένα μικρό κομμάτι σκόρδο και πασπαλίζεται με θαλασσινό αλάτι» γράφουν στο Taste Atlas.

Χωριάτικη

Χωριάτικη σαλάτα

«Η ελληνική σαλάτα, γνωστή και ως χωριάτικη, είναι το εθνικό πιάτο της Ελλάδας, που αποτελείται από ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, κρεμμύδια σε φέτες και χοντρές φέτες αγγουριού. Ανάλογα με την περιοχή, μπορεί να υπάρχουν επίσης ελιές, πράσινες πιπεριές, τυρί φέτα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι ή ένα ντρέσινγκ από ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι (προαιρετικά).

Όταν υπάρχει τυρί φέτα στη σαλάτα, συνήθως κόβεται σε φέτες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ανακατεύεται με ένα πιρούνι μέχρι να θρυμματιστεί. Το όνομα υποδηλώνει ότι ήταν ένα αγροτικό πιάτο, όταν οι αγρότες έπαιρναν μερικά απαραίτητα υλικά στο χωράφι και τα ανακάτευαν μαζί.

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας του Tatse Atlas βρίσκουμε τα χόρτα, την πατατοσαλάτα, την παντζαροσαλάτα, την τονοσαλάτα, τους βολβούς και τη λαχανοσαλάτα.

Related Articles

Alpina B8 Gran Coupe. Συνδυάζοντας την δύναμη με την πολυτέλεια.

cars

Opel Vivaro-e HYDROGEN. Το μεθεπόμενο βήμα της αυτοκίνησης  

cars

Το Hyundai i20 N γυρνά θυμωμένο στο Nurburgring!

cars

Οι δοκιμές της Ferrari Purosangue συνεχίζονται.

cars

Νέα Skoda Octavia. Με  νέες τιμές

cars

Οι περικοπές της Renault ίσως μας κοστίσουν την Alpine!

cars

Έγινε παρένθετη σε άγνωστο για να αγοράσει σπίτι μισού εκατομμυρίου δολαρίων

cars

Survivor – Νίκος Ρικουνάκης για Χρύσα Χατζηγεωργίου: «Όταν σε κοιτά στα μάτια μία γυναίκα, ξέρεις τι θέλει»

cars

Bentley Continental GT Speed Convertible. Ανοιχτή και γρήγορη!

cars