CARSNEWS
F1 & RACES

Verstappen: «Αν δεν είναι καλός ο κινητήρας το 2026, θα προτιμήσω να μείνω σπίτι»

Ο συνδυασμός της Red Bull και του Max Verstappen είναι ανίκητος φέτος, με τον Ολλανδό να μετρά 10 νίκες σε 12 αγώνες μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Το 2026 ξεκινά η νέα εποχή των κανονισμών της Formula 1, με νέους κινητήρες πλέον, και τη Ford να μπαίνει στο «παιχνίδι» ως συνεργάτιδα της Red Bull Powertrains.

Μιλώντας στην ολλανδική De Telegraaf, ο δύο φορές πρωταθλητής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο η ομάδα του να μπει στη νέα εποχή του σπορ «με το αριστερό», με τον ίδιο να εξηγεί πως σε ένα τέτοιο σενάριο, δεν θα ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται:

«Θα ήταν δραματική η κατάσταση, αν συνέβαινε αυτό. Αλλά δεν περιμένω από μία ομάδα να πέσει τόσο χαμηλά, με όλους αυτούς τους καλούς ανθρώπους που την αποτελούν. Πάντα μπορεί να συμβεί αυτό, μπορεί να μην τα πας καλά. Και εκεί μετρά η προσέγγιση που θα έχεις.

«Αλλά δε βλέπω τον εαυτό μου να παλεύει στο midfield για τρία χρόνια. Θα προτιμούσα να μείνω σπίτι μου ή να κάνω κάτι άλλο.»

Με τον ίδιο να έχει συμβόλαιο ως το 2028, υπάρχει η αίσθηση ότι έχει τη δυνατότητα να σπάσει ρεκόρ και να γράψει νέα μέχρι τη στιγμή που θα αποφασίσει να αποσυρθεί.

Ωστόσο, έχει εξηγήσει πολλάκις πως βλέπει τη ζωή του να συνεχίζεται κι εκτός σπορ, κι ίσως αυτό να σημαίνει ότι μπορεί και να αποχωρήσει πρόωρα από αυτό.

Ερωτηθείς για το αν τα χρήματα είναι κίνητρο, εκείνος απάντησε:

«Ναι, αλλά στο τέλος δεν έχει να κάνει με αυτό. Ο κόσμος σκέφτεται ότι παίρνω πολλά χρήματα, γιατί να παραπονιέμαι; Αλλά έχει να κάνει με την ψυχική διάθεση, το πώς βιώνεις κάποια πράμγατα, όχι το πόσα βγάζεις. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι έχω να κάνω πολλά πράγματα, που τελικά δεν κάνω. Και σκέφτομαι: αξίζει όλο αυτό ακόμα;»

Related Articles

Formula 1: Χάμιλτον και Ράσελ στη Mercedes έως το 2025

cars

F1: Με “φρέσκα” χρώματα στη Σιγκαπούρη η McLaren (video)

cars

Χάμιλτον: Δεν το είχε πει ούτε στους γονείς του!

cars

10+1 facts για το GP της Μόντσα

cars

Στο νοσοκομείο ο Alonso, το ποδήλατό του συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

cars

FORMULA 1 STC SAUDI ARABIAN GRAND PRIX 2024 – free digital race programme

cars

Formula 1, Γύρος 11: Επόμενη στάση, Ουγγαρία

cars

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)

cars

Σουμάχερ: Σε δημοπρασία σπάνιο μονοθέσιο Ferrari που οδήγησε ο θρύλος της F1

cars