CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Χάμιλτον και Ράσελ στη Mercedes έως το 2025

|

THESTIVAL TEAM

Τέλος στη φημολογία γύρω από το μέλλον του στη Φόρμουλα Ένα έβαλε ο Λιούις Χάμιλτον, καθώς υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes.

Η νέα συμφωνία των δύο πλευρών, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα (31/8), θα κρατήσει τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στη γερμανική ομάδα έως το τέλος του 2025, ενώ ο 38χρονος Βρετανός θα συνεχίσει να έχει «ομόσταυλο» τον νεαρό συμπατριώτη του, Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος υπέγραψε για το ίδιο διάστημα.

Ο Χάμιλτον είχε μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τη Mercedes και βρισκόταν γι’ αρκετούς μήνες σε συζητήσεις με τον επικεφαλής της ομάδας, Τότο Βολφ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την εκ νέου δέσμευση των δύο πλευρών. Ο Χάμιλτον διάγει την 11η σεζόν του στα «ασημένια βέλη», καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της Mercedes το 2013, ενώ «έγραψε» αρκετά ρεκόρ με τη γερμανική ομάδα, από πρωταθλήματα (σ.σ. επτά, όσα και ο σπουδαίος Μίκαελ Σουμάχερ) μέχρι pole positions (104), νίκες (103) και πολλά άλλα.

Ο Ράσελ, ο οποίος είχε ενταχθεί στο πρόγραμα νεαρών οδηγών της Mercedes το 2017, επελέγη πέρυσι ως «ομόσταυλος» του Χάμιλτον, ύστερα από το τριετές… αγροτικό του στη Williams (2019-21), όπου έδειξε τις δυνατότητές του. Ο 25χρονος Βρετανός πανηγύρισε με τη Mercedes την «παρθενική» νίκη του στη Φόρμουλα Ένα στο περυσινό γκραν πρι του Σάο Πάουλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Related Articles

Το Instagram F1 Live με Σεϊτανίδη-Πουρναράκη (video)

cars

F1: Ποια είναι η Penni Thow η μάνατζερ του Lewis Hamilton;

cars

Στα δικαστήρια η FIA -Ποιος οδηγός διεκδικεί το «κλεμμένο» πρωτάθλημα του 2008

cars

GP Γαλλίας: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen

cars

Εν αμφιβόλω το Grand Prix Καναδά!

cars

Στο ρυθμό της Formula 1 το ΟΠΑΠ Game Time με τον Πάνο Σεϊτανίδη

cars

Ο Verstappen… τερμάτισε το Netflix!

cars

Τι κάνουν οι οδηγοί της F1 την εποχή του κορωνοϊού;

cars

Marko: Φοβού την Mercedes στην F1

cars