CARSNEWS
MOTONEWS

Yamaha MOTOROiD2 – Η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και κινείται μόνη της (video)

Το MOTOROiD2 αποτελεί την «αναζήτηση» της εταιρείας για τη μορφή που θα έχουν οι μοτοσυκλέτες στο μέλλον, οι οποίες θα διαθέτουν παράλληλα και αυτόνομο σύστημα κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2017, η Yamaha εξέπληξε τους πάντες με ένα πρωτότυπο μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας με το όνομα MOTOROiD. Το συγκεκριμένο concept, πέρα από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης, είχε νέας σχεδίασης σύστημα διεύθυνσης και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, και μπορούσε να σηκώνεται μόνο του από το σταντ, να αναγνωρίζει και να ακολουθεί τον αναβάτη του, κάτι που επιτρέπει το εξελιγμένο σύστημα Active Mass Center Control System (AMCES) που φέρει.

Yamaha MOTOROiD2 2

-

Στην επερχόμενη Έκθεση «Mobility Show» της Ιαπωνίας, 26 Οκτωβρίου με 5 Νοεμβρίου, η μάρκα των τριών διαπασών θα παρουσιάσει την δεύτερη γενιά του φουτουριστικού πρωτότυπου, το MOTOROiD2.

Yamaha MOTOROiD2 3

Από την πρώτη του κιόλας γενιά, το πρωτότυπο της Yamaha μας έκανε μεγάλη εντύπωση, και όπως θα δείτε και στο τελευταίο βίντεο, ήταν ήδη ικανό να κάνει πολλά πράγματα αυτόνομα με χρήση υψηλής τεχνολογίας. Στο παρακάτω βίντεο όμως, η Yamaha μας εξέπληξε ακόμα περισσότερο, όταν έτρεξε σε πίστα μία άλλη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα με αυτόνομο σύστημα οδήγησης, τη MOTORBOT, η οποία αντιμετώπισε τον Valentino Rossi.

-

Το νέο MOTOROiD2 διατηρεί το πνεύμα της εξέλιξης και καινοτομίας του πρώτου, αλλά πλέον διαθέτει πιο σύγχρονη σχεδίαση και μοιάζει έτοιμο για την γραμμή παραγωγής. Η εικόνα του παραπέμπει σε Transformer από την κινηματογραφική ταινία επιστημονικής φαντασίας, ενώ εξακολουθεί να μην έχει συμβατικό τιμόνι.

Yamaha MOTOROiD2 4

Τα προηγμένα συστήματα που φέρει και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης, του επιτρέπουν να ισορροπεί από μόνο του, να «επικοινωνεί» με τον αναβάτη και να κινείται αυτόνομα, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έχει επανασχεδιαστεί για καλύτερη απόδοση σε όλους τους τομείς.

Yamaha MOTOROiD2 5

-

Ο αναβάτης του Yamaha MOTOROiD2 δεν χειρίζεται τιμόνι, αλλά ένα ζευγάρι εργονομικά σχεδιασμένες χειρολαβές. Προς το παρόν, δεν είναι ακόμα σαφές το πως συνεργάζεται με το μπροστινό σύστημα ή πώς το κινούμενο ψαλίδι μπορεί να βοηθήσει στο στρίψιμο. Αυτά θα τα μάθουμε με την παρουσίασή του κατά την διάρκεια του ιαπωνικού «Mobility Show».

Διαβάστε επίσης:

-

Related Articles

5 απλές εργασίες συντήρησης για να είναι «σε φόρμα»

cars

Ιδού η μοτοσυκλέτα που μετατρέπεται σε αγροτικό όχημα (video)

cars

Μακελειό στη Λούτσα: Ηχητικό ντοκουμέντο του Newpost – Η στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί κατά ριπάς

cars

Η Peugeot ξεκίνησε τα Test Rides των νέων μοτοσικλετών και Scooters της στην Κρήτη

cars

Όταν το Yamaha Tenere οδηγήθηκε στα όρια της…τροπόσφαιρας

cars

Μια φανταστική μηχανή που φτιάχτηκε μόνο και μόνο για τον… κινητήρα της

cars

Μοτοσυκλέτες εναντίον scooters: Ο άσβεστος «πόλεμος»;

Bury

Νέο σύστημα από την Triumph θα χαμηλώνει το ύψος σέλας εν κινήσει

cars

Αυτό είναι το πρόγραμμα για το Moto GP του 2019

cars