CARSNEWS
MOTONEWS

Zontes: Δοκιμάζει ήδη το νέο τρικύλινδρο κινητήρα της

Zontes: Δοκιμάζει ήδη το νέο τρικύλινδρο κινητήρα της
  • Διαβάστηκε από 5.190 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/6/2023

Σε βίντεο «πιάστηκε» ο δοκιμαστής της Zontes να τεστάρει τον νέο τρικύλινδρο 800αρη κινητήρα της εταιρείας κινητήρας που θα αποδίδει πάνω από 100 ίππους, ο οποίος ήταν τοποθετημένος πάνω σε μια adventure μοτοσυκλέτα καινούργιου σχεδιασμού!

Η Zontes έτοιμη να μπει σε υψηλότερες κατηγορίες

Η Ζontes μέχρι στιγμής «βγάζει το ψωμί» της με μοτοσυκλέτες και scooter που κλείνουν το μάτι σε πιο αρχάριους αναβάτες με κινητήρες που κυμαίνονται από τα 125 έως τα 350 κ. εκ..

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Νέος 800αρης τρικύλινδρος κινητήρας με 100 plus ίππους

Όμως εδώ και 3 χρόνια εξελίσσει ένα τρικύλινδρο σε σειρά μοτέρ, το οποίο σύμφωνα με τα σχέδια ευρεσιτεχνίας και τις πληροφορίες που έχει δώσει η ίδια η εταιρεία θα έχει χωρητικότητα 800 κ. εκ και η απόδοση του θα ξεπερνάει τους 100 ίππους, τοποθετώντας το σε απόσταση αναπνοής από τα αντίστοιχα ιαπωνικά και ευρωπαϊκά μοτέρ. Μάλιστα με τη φημολογούμενη συμπίεση να φτάνει το 13,5:1, όπως και ο αντίστοιχος κινητήρας των 147 ίππων της MV Agusta, οι φήμες για την ιπποδύναμη μόνο ουτοπικές δεν είναι.

 

Ετοιμάζει τρία νέα μοντέλα για να μπει ο καινούργιος κινητήρας

Επίσης η ασιατική μάρκα έχει ήδη σχεδιάσει και αναπτύξει 3 διαφορετικά μοντέλα (supersport, naked και adventure) που θα φιλοξενήσουν το νέο κινητήρα, δείχνοντας ότι φιλοδοξεί όχι απλά να ανέβει κατηγορία, αλλά να βγει ανταγωνιστικά και να προσφέρει μια πλήρη γκάμα μεγάλων μοτοσυκλετών. Παρ όλα αυτά, δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την κυκλοφορία αυτών των τριών μοντέλων.

 

Ανέβηκε video όπου ο κινητήρας ακούγεται σαν Yamaha

Ωστόσο, έχουν εμφανιστεί βίντεο από την Κίνα που απεικονίζουν τον κινητήρα να υποβάλλεται σε δοκιμές σε μια adventure μοτοσυκλέτα «αγνώστων στοιχείων».  Ένα από αυτά που ανέβηκε στο YouTube από τον Tumamoto δείχνει τη δοκιμή σε μια κλειστή εγκατάσταση και μπορούμε να ακούσουμε καθαρά ότι το μοτέρ ακούγεται παρόμοια με το CP3 της Yamaha.

 

Εμφανισιακά παρόμοιος με τον κινητήρα CP3 της Yamaha.

Μάλιστα πριν λίγο καιρό μεγάλο γερμανικό site στο τομέα της μοτοσυκλέτα είχε τοποθετηθεί ψηφιακά τον τρικύλινδρο κινητήρα της Zontes δίπλα στον κινητήρα της Yamaha που βρίσκεται σε μοντέλα όπως το XSR900 και το MT-09, με τις ομοιότητες να είναι πραγματικά απίστευτες, αφού η διάταξη και ο σχεδιασμός του περιβλήματος του κινητήρα και της κυλινδροκεφαλής είναι ολόιδια.

Είναι αυτονόητο ότι οι κατασκευαστές μοτοσικλετών από την Ασία ανεβάζουν τους ρυθμούς τους όσον αφορά τις επιδόσεις και την τεχνολογία. Δεν είναι μόνο η Zontes που εργάζεται σκληρά για την ανάπτυξη νέων μοντέλων με καλύτερες επιδόσεις. Το έχουμε δει και από την CFMoto, με τα νέα της μοντέλα 800 κυβικών εκατοστών που έχουν από πίσω τους ευρωπαϊκή βοήθεια, ενώ η QJ Motor έχει ήδη συνάψει συμμαχίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου, όπως η MV Agusta και η Harley-Davidson.

Πιάστηκε σε βίντεο η δοκιμή του νέου 3κύλινδρου κινητήρα της Zontes!

Θα είναι 800 κ. εκ και θα βγάζει πάνω από 100 ίππους.

Έχει ήδη διάταξη και ήχο με τον CP3 της Yamaha.

Θα «φορεθεί» σε 3 νέα μοντέλα!

Θα σε έψηνε ένα 800αρι Zontes ή θα προτιμούσες ένα πιο «βαρύ» όνομα;

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

O Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

cars

Suzuki – «Το GSX-8S είναι ομορφότερο και καλύτερο από το Hornet. Για αυτό είναι πιο ακριβό.»

cars

Η ειδική έκδοση της Vespa για τα 140 χρόνια της Piaggio θα πωλείται μόνο για 4 μέρες

Bury

Η ορειχάλκινη μοτοσυκλέτα που δεν έχει δεύτερή της

cars

Πώς το Honda E-Clutch αλλάζει την οδήγηση μιας μοτοσικλέτας

cars

Ducati Scrambler Full Throttle: μια μοτοσυκλέτα – αντίδοτο στη ρουτίνα

cars

O Burt Monro στο Hall of Fame του Sturgis Motorcycle Museum

cars

Πριν λίγο: Τροχαίο με τραυματισμό στο Διδυμότειχο

cars

Daytona Hobby: Το οδηγείς χωρίς δίπλωμα

cars