CARSNEWS
F1 & RACES

Επεκτείνεται η παύση εργασιών στα εργοστάσια των ομάδων της F1

Η FIA ανακοίνωσε πως το υποχρεωτικό λουκέτο στα εργοστάσια των ομάδων του μαγικού κόσμου της Formula 1, θα κρατήσει ακόμα περισσότερο!

Θυμίζουμε πως ως αντίμετρο στις συνεχείς αναβολές/ματαιώσεις των Grand Prix στο καλεντάρι του 2020 ελέω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού είχε εγκρίνει τη μεταφορά του υποχρεωτικού διαλείμματος του Αυγούστου, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Αυτό έγινε για να «ανοίξει» ο Αύγουστος για να στριμωχτούν εκεί κάποιοι από τους αναβληθέντες αγώνες, καθώς η Liberty Media προσπαθεί να «σώσει» τη σεζόν. Παράλληλα, η αρχική απόφαση ήταν οι 14 ημέρες παύσης εργασιών να γίνουν 21.

Καθώς όμως η κατάσταση δεν βελτιώνεται (ειδικά στην Αγγλία και την Ιταλία όπου εδρεύουν οι 9 εκ των 10 ομάδων τα πράγματα είναι πολύ άσχημα από πλευράς κρουσμάτων και θανάτων) αποφασίστηκε ομόφωνα από τις ομάδες και το Strategy Group της F1, οι 21 ημέρες να γίνουν 35 και η παύση εργασιών να επεκταθεί και στον Μάιο.

Εξέλιξη λογική από τη στιγμή που ήδη τρεις ομάδες (McLaren, Williams, Racing Point) έχουν αρχίσει να βγάζουν προσωπικό σε υποχρεωτική άδεια ώστε να αντιμετωπίσουν και τα οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μονοθέσια μένουν στα γκαράζ (video)

F1: Υποχρεωτικές άδειες και στη Williams

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Επίσημο: Grand Prix στο Μαϊάμι από το 2022!

cars

Για το γόητρο αλλά και για τα λεφτά…

cars

Νέα κοινή εμφάνιση στη Βαρκελώνη για Σακίρα και Χάμιλτον

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Ταχύτερος και στο FP3 ο Verstappen!

cars

Καταιγιστικές αλλαγές στην Alpine F1 Team

cars

Είπε «όχι» στη McLaren o Vettel;

cars

Schumacher, Ilott και Schwartzman έκαναν δοκιμές στο Φιοράνο

cars

Επιτυχημένη η επέμβαση του Ρικάρντο, πότε επιστρέφει στη δράση

cars

Επιτέλους… «Σερ» o Lewis Hamilton

cars