CARSNEWS
NEW MODELS

Το ηχητικό κρεσέντο του δεκακύλινδρου Lexus LFA στο δυναμόμετρο (Video)

Στην εποχή του εξηλεκτρισμού ακόμα και τα supercars έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την πατροπαράδοτη συνταγή των πολλών, «ατμοσφαιρικών» κυβικών υιοθετώντας υπό την αναγκαιότητα του περιορισμού των εκλυόμενων ρύπων υβριδικές λύσεις.

Η επανεμφάνιση, λοιπόν, ενός ούτως ή άλλως σπάνιου Lexus LFA –μόλις 500 αντίτυπα παράχθηκαν- οκτώ χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του αποκτά τη σήμερον ημέρα μια διαφορετική αξία.

Πόσο μάλλον όταν πρόκειται την έκδοση που εξοπλίζεται με το “Nurburgring Package”, η οποία βάλθηκε να αναμετρηθεί με το δυναμόμετρο χαρίζοντας σε ολόκληρο τον αυτοκινητικό πλανήτη το ανεπανάληπτο κρεσέντο του V10 κινητήρα των 4,8 λίτρων.

Για την ιστορία και μόνο, ο εν λόγω κινητήρας εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Yamaha αποδίδοντας έως και 571 ίππους λίγο κάτω από τις 9.000 σ.α.λ., με τον κόφτη να επενεργεί ακόμα ψηλότερα -στις 9.500 σ.α.λ.- επιτρέποντας στο δεκακύλινδρο αριστούργημα να ξεδιπλώσει πλήρως τις ικανότητές του. Η συνέχεια στο video που ακολουθεί, το οποίο για ευνόητους λόγους απαιτεί… ήχο.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

World Car 2020: To Kia Telluride είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο!

cars

Skoda Auto: 125 χρόνια κατασκευής αμαξωμάτων (βίντεο)

cars

Η νέα Skoda Octavia G-Tec καταναλώνει 4 ευρώ/100 χλμ.

cars

Τουρκία: Η Ford σταματά την παραγωγή του Transit

cars

Ηλεκτροκίνητη νέα AC Cobra!

cars

Οδήγησε για μία ώρα το Tesla Model 3

cars

Πότε η Aston Martin θα εγκαταλείψει τον V8 της Mercedes-AMG;

cars

Απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ για το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα!

cars

Super SUV στα πλάνα της Scuderia Cameron Glickenhaus

cars