CARSNEWS
AUTONEWS

Η Lister επέλεξε την ηλεκτρική I-Pace ως το επόμενο μοντέλο της!

Η Lister επέστρεψε από την χώρα των νεκρών και επέστρεψε με ιδιαίτερα αυξημένη όρεξη. Μέχρι εχθές, είχε ανακοινώσει την αναβίωση του θρυλικού Knobbly, την Thunder, μία δαιμονισμένη F-Type (LFT-C) και την LFP που πλασάρεται ως το ταχύτερο SUV του κόσμου. Παράλληλα, έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στην εξέλιξη της ακραίας και σκληροπυρηνικής Storm II ενώ τώρα, αποφάσισε να λανσάρει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, βελτιώνοντας την Jaguar I-Pace.

Οι τροποποιήσεις της αγγλικής εταιρίας στο ηλεκτρικό SUV ξεκινούν με την τοποθέτηση ενός επιθετικού bodykit που αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, εμπρός splitter, αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, φαρδύτερα φτερά και καπό. Όλα κατασκευάζονται από ανθρακονήματα και σύμφωνα με την Lister, μειώνουν το βάρος της I-Pace κατά 100 κιλά περίπου. Η ηλεκτρική Jaguar εξακολουθεί να μην είναι ελαφριά καθώς το βάρος της, ακόμα και μετά τις επεμβάσεις της Lister, ξεπερνά τους 2 τόνους, αλλά κάθε μείωση στο βάρος είναι κέρδος.

Τα φαρδύτερα φτερά φιλοξενούν μεγαλύτερους τροχούς και αυτοί με την σειρά τους, “κρύβουν” τα νέα, carbon-ceramic φρένα ενώ το SUV-E Concept, όπως ονομάζει η Lister την σπουδή της πάνω στην I-Pace, “πατάει” σε νέα, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση που φέρνει το αυτοκίνητο πιο κοντά στον δρόμο. Όσον αφορά στο εσωτερικό δε, το SUV-E  διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας Nappa δέρμα με τους αγοραστές να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 60 διαφορετικές αποχρώσεις και άλλα 200 χρώματα για τις ραφές. Το μόνο για το οποίο δεν παρέχει πληροφορίες η αγγλική φίρμα είναι τα μηχανικά (ηλεκτρολογικά;) του νέου μοντέλου της, αρκούμενη στο να αναφέρει πως το κινητήριο σύνολο μπορεί να βελτιωθεί μέσω ενός αναβαθμισμένου λογισμικού που προσφέρει επιπλέον ισχύ και ροπή. Σε αυτό το σημείο, το SUV-E Concept είναι ένα πρωτότυπο που περιμένει ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν τουλάχιστον €145.000 για να δείξουν στην Lister ότι υπάρχει ενδιαφέρον και αξίζει να το περάσει στην παραγωγή – έστω και περιορισμένη.

Related Articles

Πρώτη παρουσία του Mick Schumacher σε αγώνα της Formula 1

cars

Aston Martin V12 Vantage Zagato Heritage Twins. Συγχαρητήρια, είναι δίδυμα!

cars

Ψάρι πλακί για την Κυριακή των Βαΐων

cars

BYD ETP3 – Προσφέρει εξηλεκτρισμένες λύσεις στους επαγγελματίες

cars

Από την Ολλανδία μία σύγχρονη ωδή στην Ferrari Daytona Shooting Brake.

cars

Κανένα σχόλιο από το Κρεμλίνο για τις πληροφορίες περί βασανιστηρίων στους συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα

cars

 Peugeot. Aγωνιστικές περγαμηνές πολλών ετών

cars

Ανανέωση στα σημεία για την Mercedes-Benz CLS.

cars

Ρώσικος πύραυλος σκότωσε τρία άτομα στην Οδησσό

Bury