CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mitsubishi μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το μεσοπρόθεσμο πλάνο της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi όσον αφορά στην τελευταία συγκεκριμένα, δεν περιελάμβανε κάποια πρόβλεψη για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου έκριναν ότι η Mitsubishi έπρεπε να εστιάσει περισσότερη στην επικερδή, ασιατική αγορά, οπότε η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε τον Ιούλιο του περασμένου έτους ότι διακόπτει το λανσάρισμα νέων μοντέλων στην Ευρώπη.

Αυτό ενδεχομένως να αλλάξει στο προσεχές μέλλον όμως, με ένα πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times να αναφέρει πως η Mitsubishi μπορεί να μεταφέρει την παραγωγή κάποιων μοντέλων σε εργοστάσια της Renault στη Γαλλία ώστε να έχει παρουσία και στην Ευρώπη. Σύμφωνα με πηγές που δεν ονοματίζονται, μία αρχική συμφωνία ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη επετεύχθη στις 22 Φεβρουαρίου και αύριο αναμένεται να ληφθεί μία τελική απόφαση κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ιαπωνικής φίρμας αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό αφού οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά εύθραυστες. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η Mitsubishi δεν θέλει η στρατηγική της Συμμαχίας να επηρεάζεται από την πολιτική σκηνή της Γαλλίας αλλά η μεταφορά μέρους της παραγωγής μπορεί να θεωρηθεί ως υποχώρηση στην πίεση για την διατήρηση θέσεων εργασίας.

Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύπλοκο. Αυτό που κρατάμε είναι ότι μέχρι να αλλάξει οτιδήποτε, η Mitsubishi δεν σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα στην Ευρώπη. Περισσότερα θα έχουμε εντός των επόμενων ημερών.

The post Η Mitsubishi μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Bridgestone. Νέες προτάσεις για ελαστικά μοτοσικλετών

cars

Οριακή πτώση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Bury

Σε μια μέρα εκδόθηκαν 26.073 MyAuto wallet – Τι πληροφορίες περιέχει η εφαρμογή

cars

Η Abt γιορτάζει με ένα Audi RS6 Avant 800 ίππων!

cars

Αυτό το ηλεκτρικό, αγωνιστικό VW Golf R μας δείχνει το μέλλον!

cars

Αυτό είναι όλο το νέο στεγαστικό πρόγραμμα του υπουργείου Άμυνας: Το 85% των οικιών σε στρατιωτικούς

Bury

Σοκαριστικό βίντεο από το τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη με νεκρό τον 27χρονο Νίκο – Η στιγμή της σύγκρουσης

Bury

Dakar 2024: Ο Κάρλος Σάϊνθ και η Audi έκαναν την έκπληξη

cars

Opel Astra 1.2 130 ΑΤ8 Ultimate: Σπορ, ευρύχωρο και με άριστη θέση οδήγησης

cars