CARSNEWS
NEW MODELS

Η ΜcLaren στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση

Αν και πολλές από αυτές τις εταιρίες των supercars δηλώνουν -τουλάχιστον-σκεπτικισμό για την ηλεκτροκίνηση, από την άλλη όλες στον ένα ή στον άλλο βαθμό ψάχνονται με τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Μία από αυτές είναι και η McLaren η οποία εργάζεται πάνω σε μία νέα πλατρφόρμα που θα μπορούσε να δεχθεί κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.

Πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της εταιρίας Mike Flewitt είχε δηλώσει ότι η McLaren εξελίσσει ένα καινούργιο μηχανικό πακέτο, το οποίο θα αποτελείται από έναν ελαφρύ V6 κινητήρα με υβριδικό σύστημα κίνησης. 

Το νέο αυτό σύστημα σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις επερχόμενες McLaren ως μεταβατικό στάδιο προς την υβριδική τεχνολογία. Θα έρχεται μαζί με ένα εντελώς νέο καινούργιο ηλεκτρονικό σύστημα που θα ελέγχει το υβριδικό πακέτο αλλά και όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου που αφορούν την οδική του συμπεριφορά και την ασφάλεια.

Το πρώτο αυτοκίνητο αυτής της νέας γενιάς θα είναι ένα τετρακίνητο supercar που θα εμφανιστεί πριν το τέλος του 2020 και θα έχει μία ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Οι προθέσεις της εταιρίας είναι να μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε 2,3 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το την πιο γρήγορη McLaren στην ιστορία.

Στο παρελθόν η McLaren έχει δηλώσει ότι δεν απορρίπτει την ιδέα ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου, όμως αυτό θα αργήσει πολύ. Σύμφωνα με τον Flewit, οι μπαταρίες έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν ιδίως σε ότι αφορά το βάρος που σε σπορ αυτοκίνητα όπως η McLaren δεν ταιριάζει καθόλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

«Δεν υπάρχει πλέον κοινή επιθυμία να συνεχίσουμε»

cars

Τρίχρονο προκαλεί ζημιές 38.000 δολαρίων σε έκθεση της Audi

cars

Το εξωγήινo Tesla Cybertruck βγήκε στους δρόμους του Los Angeles (Video)

cars

Τρομακτικό ατύχημα με… ιπτάμενο Suzuki Swift (Video)

cars

Υβριδικό στα 1600 κυβικά το νέο KIA Sorento!

cars

Το Jeep Wrangler JPP 20 είναι φουλ στα αξεσουάρ

cars

Μερική αποκάλυψη για την υβριδική Maserati Ghibli

cars

Η Mercedes διευρύνει τη γκάμα της με τρία νέα PHEV

cars

Το Chrysler Airflow επιστρέφει για την CES

cars