CARSNEWS
NEW MODELS

Η ΜcLaren στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση

Αν και πολλές από αυτές τις εταιρίες των supercars δηλώνουν -τουλάχιστον-σκεπτικισμό για την ηλεκτροκίνηση, από την άλλη όλες στον ένα ή στον άλλο βαθμό ψάχνονται με τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης.

Μία από αυτές είναι και η McLaren η οποία εργάζεται πάνω σε μία νέα πλατρφόρμα που θα μπορούσε να δεχθεί κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση.

Πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της εταιρίας Mike Flewitt είχε δηλώσει ότι η McLaren εξελίσσει ένα καινούργιο μηχανικό πακέτο, το οποίο θα αποτελείται από έναν ελαφρύ V6 κινητήρα με υβριδικό σύστημα κίνησης. 

Το νέο αυτό σύστημα σχεδιάζεται έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε όλες τις επερχόμενες McLaren ως μεταβατικό στάδιο προς την υβριδική τεχνολογία. Θα έρχεται μαζί με ένα εντελώς νέο καινούργιο ηλεκτρονικό σύστημα που θα ελέγχει το υβριδικό πακέτο αλλά και όλα τα υποσυστήματα του αυτοκινήτου που αφορούν την οδική του συμπεριφορά και την ασφάλεια.

Το πρώτο αυτοκίνητο αυτής της νέας γενιάς θα είναι ένα τετρακίνητο supercar που θα εμφανιστεί πριν το τέλος του 2020 και θα έχει μία ηλεκτρική αυτονομία που θα αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Οι προθέσεις της εταιρίας είναι να μπορεί να κάνει το 0-100 km/h σε 2,3 δευτερόλεπτα, καθιστώντας το την πιο γρήγορη McLaren στην ιστορία.

Στο παρελθόν η McLaren έχει δηλώσει ότι δεν απορρίπτει την ιδέα ενός πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου, όμως αυτό θα αργήσει πολύ. Σύμφωνα με τον Flewit, οι μπαταρίες έχουν ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουν ιδίως σε ότι αφορά το βάρος που σε σπορ αυτοκίνητα όπως η McLaren δεν ταιριάζει καθόλου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Geely θέλει να γίνει παγκόσμιος κολοσσός με τη βοήθεια της Volvo

cars

Μικρότερος Turbo κινητήρας 225 PS και fine tuning για την Toyota GR Supra (UPD)

cars

Ξεκίνημα με οκτώ ευρωπαϊκά γκραν πρι!

cars

AudiStream: Η Audi σας ξεναγεί στα εργοστάσιά της… εξ αποστάσεως

cars

To Nissan 400Z είναι ένα ονειρικό ιαπωνικό sportscar

cars

Η νέα Mercedes-Benz SL θα επιστρέφει στις ρίζες της

cars

Γι’ αυτό είναι… τρελός ο Γερμανός!

cars

Τρέιλερ με μπαταρία για αύξηση της αυτονομίας των ηλεκτρικών. Έξυπνη λύση ή ουτοπία;

cars

Οι Γερμανικές εταιρίες πιέζουν την Μέρκελ να ανοίξουν πάλι τα εργοστάσια

cars