CARSNEWS
F1 & RACES

Ο δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικεί δύο νέους ευρωπαϊκούς τίτλους

Τους τίτλους «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2024» και «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Έξυπνου Τουρισμού 2024» διεκδικεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε απόψε (21/08) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. «Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει κατηγορία και μπαίνει σε όλους τους χάρτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού, ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Θα διευρύνουμε το αθλητικό μας καλεντάρι, που ούτως ή άλλως περιλαμβάνει πληθώρα διοργανώσεων υψηλού επιπέδου. Ήδη για την επόμενη χρονιά έχουν δρομολογηθεί 60 αθλητικές διοργανώσεις», είπε ο κ. Ζέρβας, προσθέτοντας ότι «η Θεσσαλονίκη, που είναι στενά συνδεδεμένη με τον αθλητισμό, μέσω αυτού του τίτλου θα γίνει ακόμα πιο αναγνωρίσιμη παντού στον κόσμο».

Ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος τον οποίο διεκδικεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, αυτός της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού, σχετίζεται με τη βιωσιμότητα στον τουρισμό και τη χρήση έξυπνων συστημάτων. «Η προβολή της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας», τόνισε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη καταγράφει θεαματικές επιδόσεις στον τομέα του τουρισμού.

Η νέα παραλία κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού

«Η Formula 1 έρχεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης», ανακοίνωσε απόψε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάνοντας γνωστό ότι στις 23 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενηθεί στη νέα παραλία το showrun της Red Bull σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και με χορηγία του ομίλου Alumil, προσελκύοντας χιλιάδες λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού από Ελλάδα και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα το μονοθέσιο της Red Bull Racing που πήρε τον τίτλο της Formula 1 το 2011 θα τρέξει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ένα εντυπωσιακό event επίδειξης από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το Μακεδονία Παλλάς.

Related Articles

Saudi Arabia shows plans for new F1 circuit boasting wild design

cars

H Ford παίρνει θέση για την «υπόθεση Χόρνερ»

cars

Τα γυρίσματα της ταινίας του Brad Pitt για την Formula 1 σταμάτησαν. Αλλά γιατί;

cars

Las Vegas: H Formula 1 επιστρέφει στην πόλη “καζίνο” μετά από 41 χρόνια

cars

F1: Μείωση μισθών και υποχρεωτικές άδειες στη McLaren

cars

Formula 1: Γιατί ο Φερστάπεν φοβάται ότι τα μονοθέσια του 2026 “θα είναι απαίσια”

cars

Red Bull sale not ruled out as Michael Andretti gets new chance to buy F1 team

cars

Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΕΙΡΑ «BRAWN: ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1» ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΟ DISNEY+ – Digitaltvinfo.gr – Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV

cars

Η… απόλυση του Michael Masi και οι αλλαγές στην F1

cars