CARSNEWS
NEW MODELS

Στον «αέρα» το γκραν πρι της Ισπανίας!

Η Ισπανία είχε καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τον ρυθμό εξάπλωσης του COVID-19, όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο ρυθμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Καταλονίας, την περασμένη Δευτέρα καταγράφηκαν 870 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊου, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακριβώς έναν μήνα νωρίτερα, στις 27 Ιουνίου, τα κρούσματα ήταν 146.

Από τις 2 Ιουλίου κι έπειτα, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην περιοχή της Καταλονίας είναι μεγαλύτερος, γεγονός που έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Formula 1.

Ήδη το καραβάνι της Formula 1 βρίσκεται στην Αγγλία για τον πρώτο από τους δύο αγώνες στην πίστα του Σίλβερστοουν, όμως εάν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί στην Ισπανία, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής του προγραμματισμένου για το τριήμερο 14-16 Αυγούστου, έκτου αγώνα της σεζόν.

Οριστικές αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν πριν από την τέλεση του πρώτου αγώνα στο Σίλβερστοουν την προσεχή Κυριακή, όμως τόσο η FIA όσο και η Liberty Media επεξεργάζονται ήδη εναλλακτικά σενάρια. ΚΙ αυτό διότι σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάρουν την υγεία των εμπλεκόμενων με την τέλεση ενός γκραν πρι.

Πάντως ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Καταλονίας, Quim Torra, έχει χαρακτηρίσει την επικρατούσα στην περιοχή ως «εξόχως κρίσιμη», πράγμα που μάλλον δυσχεραίνει τη συνολική προσπάθεια διεξαγωγής ενός αγώνα Formula 1 υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Hamilton, Russell και Perez ταξιδεύουν στο Las Vegas και κάνουν… donut (video)

cars

H Mercedes G-Class μετατρέπεται σε θηριώδες pickup 800 ίππων (video)

cars

Hyundai Santa Fe by Carlex Design: O δράκος της Κορέας

cars

To νέο VW Scirocco έρχεται από την… BMW

cars

Η Porsche 411 έρχεται από το αυτόνομο μέλλον

cars

Η οκτακύλινδρη BMW Σειρά 3 Compact κάνει πλάκα στα σύγχρονα GTI

cars

Tα SUV αλλάζουν γιατί “σκοτώνουν” ακόμη και με ταχύτητα 32 χλμ./ώρα!

cars

Το VW T-Cross γοητεύει ακόμα και ως διπλοκάμπινο!

cars

H νέα Mercedes-Benz C-Class χωρίς καμουφλάζ

cars