CARSNEWS
NEW MODELS

Το BMW i8 φτάνει προς τη δύση της πορείας του


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΣΠΟΡ ΜΟΝΤΕΛΑ, ΤΟ BMW I8, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΡΙΛΙΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/1/2020

Έχουν περάσει περίπου έξι χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το i8 και από τότε μοιάζει σα να μην πέρασε μία μέρα. Δεν είναι μόνο η space σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού που σε κάνουν να το λες. Είναι και το προηγμένο τεχνολογικά DNΑ ενός αυτοκινήτου που προφανώς προηγήθηκε της εποχής του.

Επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν και οι συνθήκες εξηλεκτρίζονται η παραγωγή του i8 στοιχίζει αρκετά και το κόστος που θα εξοικονομηθεί θα επενδυθεί στην εξέλιξη νέων ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων της BMW.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα iX3, το τετράθυρο i4 και το iNext που θα αποτελέσει την ηλεκτρική ναυαρχίδα στα SUV. Όσο για ένα νέο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο αυτό θα μπορούσε να βασιστεί στο Vision M Next και να λανσαριστεί μέσα στην επόμενη πενταετία.

Έτσι, το πιο πιθανό είναι πως ο διάδοχος του i8 δεν θα είναι PHEV διάταξης (το τωρινό μοντέλο συνδυάζει τρικύλινδρο 1.500άρη με ηλεκτρικό πίσω μοτέρ) αλλά θα είναι ένα μηδενικής εκπομπής ρύπων μοντέλο που θα ανταγωνιστεί τόσο την Porsche Taycan, όσο τα επερχόμενα Tesla Roadster και Audi R8 E-tron.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στην παραγωγή της Ferrari SF90 Stradale (video)

cars

Ανασφάλιστα οχήματα: Ένα συνεχές «έγκλημα» που κανείς δεν ακουμπά…

cars

Ισχυρότερη και υβριδική η νέα Mercedes-AMG GLE 63 Coupe

cars

To Ford Mondeo είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει!

cars

H Garage Italia σχεδιάζει μια ηλεκτρική Alfa Romeo Spider

cars

Pole position σε 55 δευτερόλεπτα στο Μπαχρέιν!

cars

Gemballa εναντίον Gemballa!

cars

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του νέου Seat Leon προειδοποιεί και για τυχόν οχήματα στην τυφλή γωνία

cars

BMW iX3: Διέρρευσαν οι φωτογραφίες του πρώτου ηλεκτροκίνητου SUV των Βαυαρών

cars