CARSNEWS
AUTONEWS

Το πρόβλημα διορθώθηκε. Οι παραδόσεις του VW Golf συνεχίζονται!

Στα μέσα του Μαίου, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι “παγώνει” τις παραδόσεις του Golf 8 σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι να διορθώσει ένα πρόβλημα που εντοπίστηκε στο λογισμικό του αυτοκινήτου. Το πρόβλημα αφορούσε στην αναξιόπιστη λειτουργία του συστήματος έκτακτης ανάγκης eCall αλλά η γερμανική εταιρία κινήθηκε ταχύτατα τόσο στην παύση των παραδόσεων όσο και στην επίλυση του ζητήματος ώστε αυτές να επανεκκινήσουν.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά λοιπόν, η Volkswagen ισχυρίζεται ότι έχει διορθώσει το πρόβλημα και οι παραδόσεις του ολοκαίνουριου Golf μπορούν να ξεκινήσουν ξανά. Η αναβάθμιση του λογισμικού θα εγκατασταθεί σε όλα τα Golf που θα κατασκευαστούν από εδώ και πέρα καθώς και σε αυτά που έχουν ήδη κατασκευαστεί. Γι’ αυτο έχει εκδοθεί η εντολή για την εθελοντική ανάκληση 15.000 αυτοκινήτων τα οποία έχουν ήδη πωληθεί στην Γερμανία και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες όπου σαφώς μικρότεροι αριθμοί του νέου Golf έχουν ήδη παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.

Για την ιστορία, το eCall είναι ένα σύστημα που έγινε υποχρεωτικό στην Ευρώπη το 2018 και μπορεί να ανιχνεύσει πότε ένα ατύχημα απαιτεί την παροχή έκτακτης βοήθειας και ενημερώνει τις υπηρεσίες αυτόματα. Προηγούμενα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι από το ίδιο πρόβλημα επηρεαζόταν και η νέα Skoda Octavia αλλά οι παραδόσεις της δεν είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν πριν τον επόμενο μήνα, οπότε δεν υπάρχει θέμα.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στην τελική ευθεία για τη νέα BMW 2 Series Coupe!

cars

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών – Ποια θέματα προτάσσει το Μαξίμου – Στη Λιθουανία σήμερα ο πρωθυπουργός

cars

Η Tesla ανακαλεί δύο εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας του αυτόματου πιλότου – Οι καταγγελίες, τα δυστυχήματα και η έρευνα που οδήγησαν στην απόφαση

cars

Genesis G70 Shooting Brake. Με έντονα ευρωπαϊκό στιλ.

cars

Συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη το μεσημέρι με τον ΥΠΕΞ του Μαυροβουνίου

cars

Η πρώτη κεντρομήχανη Chevy Corvette πωλήθηκε έναντι $3 εκατομμυρίων!

cars

Η Porsche εξελίσσει ένα ηλεκτρικό σύστημα με 4 ηλεκτροκινητήρες!

cars

Πόλεμος στην Ουκρανία:  Συνεχίζονται οι συγκρούσεις σε δύο ρωσικές περιοχές κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

cars

Σε ποια ποσοστά κινούνται τα 12 κόμματα, η ιδέα για τον Κύρτσο στον ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που «έδωσαν» τους υπουργούς

Bury