CARSNEWS
AUTONEWS

Διέρρευσε η νέα BMW M3 CS

Η BMW έχει γίνει αυθεντία στην προσθήκη νέων εκδόσεων στην οικογένεια της M3 αφού το γερμανικό super-sedan μετρά ήδη το standard μοντέλο και την “οικογενειακή” M3 Touring ενώ στην ευρύτερη οικογένεια υπάρχει και η σκληροπυρηνική M4 CSL. Για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην τελευταία και την βασική έκδοση, η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει την M3 CS. Οι πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αναφέρουν πως η νέα έκδοση θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στον 24ωρο αγώνα της Daytona που θα διεξαχθεί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού στα τέλη του μήνα αλλά δεν είναι μόνο πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου καθώς έχουν ήδη διαρρεύσει οι φωτογραφίες της M3 CS και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δείχνουν ακριβώς αυτό που περιμέναμε.

Η BMW M3 CS είναι μία M4 CSL-lite με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως αποκαλύπτουν και οι φωτογραφίες, η “CS” δανείζεται αρκετά στοιχεία από την κορυφαία M4 αλλά δεν είναι τόσο… ασυμβίβαστη όσο αυτή. Βλέπουμε λοιπόν πως η M3 CS έχει την ίδια γρίλια με την M4 CSL, παρόμοιες ρίγες στο καπό αν και αυτές της CS δεν είναι τόσο παχιές ενώ τους λείπει και η κόκκινη ρίγα και τον ίδιο εμπρός προφυλακτήρα. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με τον παρεμφερή προφυλακτήρα και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης φυσικά, αλλά η M3 CS δεν έχει την ίδια, εντυπωσιακή αεροτομή της M4 CSL που ενσωματώνεται στο πορτ μπαγκάζ – αρκείται σε ένα πρόσθετο, μικρό lip spoiler. Η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι βεβαίως οι δύο επιπλέον πόρτες της M3 CS αλλά και το γεγονός ότι τα πλαϊνά μαρσπιέ έχουν τροποποιηθεί ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Το εσωτερικό, γιατί έχουμε φωτογραφίες και από εκεί, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με εξαίρεση μία πολύ μεγάλη διαφορά. Ενώ η M4 CSL χρησιμοποιεί το iDrive 7 σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης επειδή κρίθηκε από την BMW πως είναι περισσότερο οδηγοκεντρικό και ταιριάζει στον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του μοντέλου, η M3 CS που θα λανσαριστεί ως ένα πιο πρακτικό, καθημερινό τρόπον τινά αυτοκίνητο, κάνει χρήση του iDrive 8 που δείχνει και είναι περισσότερο high-tech και premium. Το μόνο που μας λείπει τώρα είναι να μάθουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης, την διαθεσιμότητα της υπό την έννοια του περιορισμού ή μη της παραγωγής σε συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων και φυσικά, την τιμή της. Λογικά, δεν θα αργήσουν και αυτές οι πληροφορίες.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η VW ήθελε τον 5-κύλινδρο της Audi αλλά…

cars

Ο Νίκος Γκάλης τιμήθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό

cars

Hyundai. Πρωτοπορεί στα αυτόματα κιβώτια

cars

«Καταστρέψαμε 4 drones των Χούθι και πλήξαμε 3 υπόγειους χώρους αποθήκευσης όπλων» λένε οι ΗΠΑ

cars

Volvo XC40 T5 Plug-in Hybrid Electric. Απολαυστικό και περιβαλλοντικά φιλικό

cars

Με SUV επιρροές το νέο Fiat Tipo

cars

Volvo. Πρωτοβουλία ουσιαστικής ασφάλειας

cars

Τότε με το Bulli στα Μάταλα, τώρα με το ID.Buzz στην Ελούντα: Οδηγούμε το δίχρωμα ηλεκτρικό van της VW

cars

Bike Friendly Diakopes. Διακοπές στον Αστερισμό του Ποδηλάτου!

cars