CARSNEWS
AUTONEWS

Η Land Rover θυμάται και τιμά το Camel Trophy!

Οποιοσδήποτε είναι σε θέση να θυμάται έστω και σαν μία θολή ανάμνηση τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 δεν είναι δυνατόν να μην θυμάται το Camel Trophy. Έναν αγώνα που δοκίμαζε στον μέγιστο βαθμό τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα με τις εκτός δρόμου διαδρομές και τις δοκιμασίες που έπρεπε να ολοκληρώσουν και έγινε ένα… σύμβολο  του off-roading, των αγώνων και της αυτοκίνησης, έχοντας ταξιδέψει σε ολόκληρο τον κόσμο από το 1980 έως και το 1998. Και η Land Rover ήταν εκεί, πρωταγωνίστρια σε όλα τα Camel Trophy με εξαίρεση το πρώτο – στη Σουμάτρα, την Βραζιλία, το Borneo, την Μαδαγασκάρη, την Σιβηρία, την Μογγολία, την Γη του Πυρός και όπου αλλού έγινε ο δημοφιλής αγώνας.

Αυτό το πνεύμα θυμάται και τιμά η Land Rover Classic, που λανσάρει ένα σημαντικά αναβαθμισμένο Defender, βασισμένο στα οχήματα που… όργωσαν ολόκληρο τον κόσμο για σχεδόν 20 χρόνια. Το Defender Works είναι βαμμένο στο κλασικό “Eastnor Yellow” χρώμα με μαύρα φτερά, καπό και πίσω μέρος, την τύπου “Heritage” εμπρός γρίλια και σιδερένιες ζάντες 16 ιντσών, βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος να ολοκληρώνουν το ρετρό look. Όπως και τα αυτοκίνητα που λάμβαναν μέρος στο Camel Trophy, το “νέο” παλιό Defender έρχεται εξοπλισμένο με ένα heavy-duty καλάθι στην οροφή, προστατευτικά για το πάτωμα του αυτοκινήτου, LED προβολείς και εκτός δρόμου ελαστικά ενώ στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα της Recaro, οι μαύρες δερμάτινες επενδύσεις με τις κίτρινες ραφές και το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης της Land Rover Classic που ενσωματώνει το σύστημα πλοήγησης με GPS και δυνατότητες σύνδεσης με smartphone.

Κάτω από το καπό δε, βρίσκεται ένας 5-λιτρος V8 κινητήρας που παράγει περισσότερα από 400 άλογα και 515 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο ενώ αναβαθμισμένο είναι τόσο το σύστημα πέδησης, με δίσκους 335 χιλιοστών εμπρός και 300 πίσω και 4-πίστονες δαγκάνες, όσο και η μετάδοση με νέα, πιο ανθεκτικά διαφορικά και στους δύο άξονες. Η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη και για το 3-θυρο Defender 90 και για το 5-θυρο Defender 110 αλλά η Land Rover Classic ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει μόλις 25 παραδείγματα συνολικά, με την τιμή του καθενός να ξεκινά από τις 195.000 λίρες Αγγλίας. Στην τιμή πάντως, συμπεριλαμβάνεται και μία 3-ήμερη “αποστολή” κατά την οποία οι ιδιοκτήτες θα οδηγήσουν για πρώτη φορά τα αυτοκίνητα τους σε μία σειρά δοκιμασιών, με την βοήθεια ειδικών και με ένα “μεγάλο έπαθλο” ανοιχτό για διεκδίκηση

The post Η Land Rover θυμάται και τιμά το Camel Trophy! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ο Γιώργος Λάνθιμος με τη νέα ταινία του διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα

Bury

Νέο Lexus NX. Το πρώτο plug-in της!

cars

Aston Martin V12 Speedster. Έρχεται με έντονες επιρροές από το Le Mans.

cars

Manhart RQ900. Ένα RS Q8 900 ίππων και €280.000!

cars

Kawasaki Z H2 SE 202.  Ξυπνά τις αισθήσεις

cars

Το Skoda Rapid συνεχίζει ανανεωμένο στην Ρωσία και όχι μόνο.

cars

Ένα “ρηξικέλευθο” πρωτότυπο SUV φέρνει η Hyundai στο Los Angeles!

cars

Cupra Born. Το πρώτο ηλεκτρικό της, με έντονα σπορ διάθεση!

cars

Πρόεδρος Ισραήλ: Είμαστε αντιμέτωποι με έναν αιματηρό πόλεμο στη Γάζα – Δίνουμε μάχη για να επιστρέψουν όλοι οι όμηροι

Bury