CARSNEWS
AUTONEWS

Η Porsche επιστρέφει στο Le Mans το 2023.

Ο ανταγωνισμός στους αγώνες αντοχής μεγαλώνει και γίνεται ολοένα και πιο σκληρός όσο περνά ο καιρός και οι κατασκευαστές αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, με την Porsche να είναι η τελευταία εταιρία που ανακοινώνει ότι σκοπεύει να επιστρέψει στο World Endurance Championship με ένα LMDh πρωτότυπο. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική φίρμα αποφάσισε εναντίον της εξέλιξης ενός αγωνιστικού στην “Le Mans Hypercar” κατηγορία όπου έχουν ήδη ανακοινώσει την συμμετοχή τους οι Toyota και Peugeot και να ακολουθήσει έναν πιο… “cost-effective” τρόπο να κυνηγήσει τη νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και όχι μόνο.

Τα αγωνιστικά της LMDh κατηγορίας αποτελούν επί της ουσίας μία αναβάθμιση στα υπάρχοντα LMP2 με στόχο να μπορούν να ανταγωνιστούν ευθέως τα Hypercars της κορυφαίας κατηγορίας. Έτσι, τόσο το πλαίσιο όσο και το υβριδικό σύστημα (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών ελέγχου) είναι spec, τύπου ενιαίου, με το πρώτο να προέρχεται από έναν εκ των 4 κατασκευαστών που έχουν λάβει έγκριση (Oreca, Multimatic, Ligier και Dallara), το standard υβριδικό σύστημα των 50 ίππων να προέρχεται από την Williams Advanced Engineering, το κιβώτιο ταχυτήτων από την X-trac και τα ηλεκτρονικά από την Bosch. Ο κινητήρας είναι ένα μέρος της εξίσωσης για το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει και στη συνέχεια να εξελίξει η Porsche, όπως και το αμάξωμα και όλα τα επιμέρους μηχανικά τα οποία δεν καλύπτονται από τους κανονισμούς της κατηγορίας με το αγωνιστικό να διαθέτει εν τέλει 680 ίππους (το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο για LMDh) και να ζυγίζει περί τα 1.000 κιλά.

Όπως καταλαβαίνεις, η LMDh κατηγορία είναι μία εναλλακτική που προσφέρει η διοργανώτρια αρχή για τα Hypercars και δεν αφορά μονάχα το FIA World Endurance Championship αλλά και το IMSA WeatherTech SportsCar Championship της Β. Αμερικής, κάτι που είναι “πάρα πολύ σημαντικό” για την Porsche. Με το ίδιο αγωνιστικό λοιπόν και με αναλογικά χαμηλό προϋπολογισμό, η γερμανική εταιρία θα μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη στο Le Mans, την Daytona, το Sebring κ.α.

The post Η Porsche επιστρέφει στο Le Mans το 2023. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές

cars

Opel Insignia GSi. Παρουσιάστηκε

cars

Audi A1 Sportback 30 TFSi S Tronic. Premium σε όλα

cars

Σαρωτική νίκη Πούτιν δείχνουν τα exit poll για τις ρωσικές προεδρικές εκλογές – Τα ποσοστά των τριών αντιπάλων του

cars

Opel Experimental – Το όραμα της μάρκας για το μέλλον

cars

Ήταν πάντα η καλύτερη παρέα

cars

Ο Seb. Ogier κατακτά την 9η νίκη του στο Monte Carlo!

cars

Peugeot 508 1.5 BlueHdi EAT 8. Η αρχοντιά του σεντάν

cars

Νέα Skoda Octavia RS. Η κορυφαία της γκάμας

cars