CARSNEWS
AUTONEWS

Καθυστερεί η Alfa Romeo Tonale. Εντός του ’22 το λανσάρισμα της.

Ο πήχης στην κατηγορία των μικρών SUVs έχει ανέβει πάρα πολύ με όλα τα νέα μοντέλα που φέρνουν στην αγορά νέες τεχνολογίες και ο Jean-Philippe Imparato, ο νέος επικεφαλής  της Alfa Romeo και ο άνθρωπος που “ανέστησε” την Peugeot, άρα γνωρίζει πολύ καλά από comebacks, εξέφρασε κάποιες ενστάσεις που αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα έγκριτου μέσου, θα καθυστερήσουν το λανσάρισμα της πολυαναμενόμενης Tonale στην αγορά.

Η Alfa Romeo Tonale παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου στην έκθεση της Γενεύης το 2019 και την ίδια χρονιά διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής οδηγώντας μας στο συμπέρασμα ότι το ντεμπούτο του δεν θα αργούσε πολύ. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, ο Imparato απαίτησε καλύτερες επιδόσεις από την plug-in υβριδική έκδοση του ιταλικού SUV και αυτό καθυστερεί το πρόγραμμα του κατά περίπου 3 μήνες. Να θυμίσουμε ότι η Alfa Romeo Tonale χρησιμοποιεί την ίδια αρχιτεκτονική με το Jeep Compass, οπότε η λογική λέει πως η plug-in υβριδική έκδοση του θα συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα για συνδυαστική απόδοση 190 (έκδοση Limited) ή 240 (εκδόσεις S και Trackhawk) ίππων. Με αυτά τα δεδομένα, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε περίπου 7.5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 km/h ενώ η μπαταρία των 11.4 kWh εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χιλιομέτρων.

Προφανώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο από τα χαρακτηριστικά της Tonale δυσαρέστησε τον Jean-Philippe Imparato αλλά δεδομένου του προσανατολισμού της Alfa Romeo, υποψιαζόμαστε πως η ένταση αφορά στις επιδόσεις – άγνωστο είναι όμως αν είναι για τα απόλυτα νούμερα ή την αίσθηση. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Tonale θα είναι το πρώτο ολοκαίνουριο μοντέλο της Alfa Romeo από το λανσάρισμα της Stelvio το 2016, οπότε η επιμονή του Imparato για… τελειότητα είναι μάλλον δικαιολογημένη. Οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε και ο Γάλλος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό!

The post Καθυστερεί η Alfa Romeo Tonale. Εντός του ’22 το λανσάρισμα της. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Nissan Z δεν προορίζεται για την Ευρώπη!

cars

Δεν πωλούνται τελικά οι Lamborghini και Ducati.

cars

Παπανδρέου: Οι ευρωεκλογές είναι καθοριστικές για το μέλλον της ΕΕ και συνακόλουθα για Ελλάδα και Κύπρο

Bury

Continental. Συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής

cars

Νέου τύπου άδειες για την πρόσβαση των μεταναστών στην αγορά εργασίας – Πώς θα λειτουργούν η TalentVisa και η TechVisa

Bury

Προχωρεί το «πράσινο» υδρογόνο – Συστήματα ηλεκτρόλυσης 300 MW στην Ελλάδα

cars

Δημοπρασία επανέκδοσης ομολόγων έως 200 εκατ. ευρώ από τον ΟΔΔΗΧ

cars

Νέο Toyota CH-R. Ανανεωμένο και με καινούριο μηχανικό σύνολο

cars

Φοβάστε τα αεροπλάνα; Έτσι, θα παραμείνετε ήρεμοι

cars