CARSNEWS
NEW MODELS

KIA Sorento PHEV: Με 265 άλογα από αρχές του 2021 στην Ευρώπη

Έχοντας μπει για τα καλά στον χορό την ηλεκτρικών και υβριδικών εξελίξεων, η KIA παρουσιάζει ένα ακόμα νέο μοντέλο, το οποίο όπως φαίνεται θα έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον για τις Ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες θα κάνει το ντεμπούτο του στους πρώτους μήνες του 2021.

Πρόκειται για την plug in υβριδικό έκδοση του Sorento, την πρώτη για αυτό το μοντέλο, η οποία θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα των 91 ίππων και μία υδρόψυκτη μπαταρία των 13,8 kWh. 

Ο ηλεκτροκινητήρας αυτός θα συνεργάζεται με έναν βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων T-GDI, ο οποίος από μόνος του αποδίδει 180 άλογα και 265 Nm ροπή. O συνδυασμός και των δύο ανεβάζει την ισχύ του αυτοκινήτου στα 265 άλογα και την ροπή στα 350 Nm.

H συγκεκριμένη έκδοση θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητη με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, και αρκετά εξελιγμένο σύστημα συνεργασίας των δύο μοτέρ ώστε να γίνεται κάθε φορά η καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του υβριδικού συστήματος με στόχο την μέγιστη δυνατή οικονομία και των περιορισμό των ρύπων.

Το δυνατότερο μέχρι στιγμής Sorento παραγωγής, παρά τα 265 άλογα, θα εστιάζει κυρίως στην αποδοτικότητα, με τους μηχανικούς της εταιρίας να υποστηρίζουν ότι η μπαταρία του θα επαρκεί για το μεγαλύτερο μέρος των καθημερινών μετακινήσεων μέσα στην πόλη χωρίς την ανάγκη εμπλοκής του βενζινοκινητήρα. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία, η KIA υποστηρίζει ότι λόγω της τοποθέτησης των μπαταριών στο δάπεδο, δεν έχει χαθεί πολύτιμος χώρος για τους επιβάτες και τις αποσκευές του, ενώ και αυτή η έκδοση παρέχει την δυνατότητα για πενταθέσια και επταθέσια διάταξη.

Εμφανισιακά δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, πέρα από την ένδειξη “Eco plug in” και, όπως είναι αναμενόμενο, την είσοδο για την λήψη ρεύματος στο πίσω φτερό. Εν αναμονή λοιπόν για τους πρώτους μήνες του 2021 όπου θα έχουμε και πιο αναλυτικά στοιχεία για αυτό το πολύ ενδιαφέρον SUV της ΚΙΑ.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στέλνοντας ένα αμάξι στο διάστημα, με δυναμίτη… (βίντεο)

cars

Ένα Toyota Yaris χωρίς οροφή

cars

Πώς θα είναι η Mercedes-Benz EQA;

cars

To νέο Donkervoort D8 έχει 420 άλογα (video)

cars

Το νέο Hypercar της Ferrari θα θέσει νέα δεδομένα

cars

Ηλεκτροκίνητο και πισωκίνητο το νέο Αudi Α1

cars

Η Οδύσσεια του Ken Block στην Σαουδική Αραβία (video)

cars

Οδηγός Ford Mustang τα κάνει όλα λάθος και σκορπά την καταστροφή (Video)

cars

Δείτε πώς καταλήγει μια πρωινή κόντρα (video)

cars