CARSNEWS
AUTONEWS

Pininfarina Battista Anniversario. Ακόμα πιο ειδικό, ακόμα πιο exclusive!

Είναι περίεργο να γράφεις για μία ειδική έκδοση ενός αυτοκινήτου το οποίο δεν έχει λανσαριστεί ακόμα στην αγορά, αλλά αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Pininfarina Battista και την Anniversario έκδοση που μόλις παρουσιάστηκε. Κι αν η Pininfarina κατασκευάσει μόλις 150 Battista, η Anniversario έκδοση θα κάνει το βασικό μοντέλο να μοιάζει μαζικής παραγωγής καθώς, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι διαθέσιμη σε 5 μόλις αντίτυπα και το κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει 2,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι των 2 εκατομμυρίων που κοστίζει το Battista.

Με τα επιπλέον χρήματα όμως, οι υποψήφιοι πελάτες θα αγοράσουν μία άκρως εντυπωσιακή βαφή, νέες ζάντες ελαφρού κράματος και ένα πιο επιθετικό bodykit. Το τελευταίο ονομάζεται “Furiosa” και αποτελείται από νέο splitter εμπρός, διαφορετικά μαρσπιέ και φαρδύτερο διαχύτη πίσω ώστε να παράγεται περισσότερη downforce. Το πακέτο θα είναι διαθέσιμο προαιρετικά και στο “απλό” Battista αλλά στην έκδοση Anniversario αποτελεί στοιχείο του standard εξοπλισμού, όπως οι νέες, μονομπούλονες και σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 20/21 ιντσών (εμπρός και πίσω αντίστοιχα) που ντύνονται με ελαστικά της Pirelli και μειώνουν την μη-αναρτώμενη μάζα κατά 10 κιλά! Όλα αυτά όμως, αφαιρούνται ώστε να βαφτεί στο Battista Anniversario σε αυτό το εντυπωσιακό χρώμα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, χρειάζονται 3 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η βαφή και ολόκληρη η διαδικασία γίνεται με το χέρι – ακόμα και η Iconica Blu λωρίδα που χωρίζει το Bianco Sestriere από το Grigio Antonelliano. Όσον αφορά στο εσωτερικό δε, αν εξαιρέσει κανείς τα νέα καθίσματα που είναι προαιρετικά διαθέσιμα στο Battista αλλά standard στην Anniversario έκδοση, οι διαφορές εντοπίζονται στο χρωματικό θέμα και στις πλακέτες που έχουν τοποθετηθεί. Μηχανικά, το Battista Anniversario είναι επίσης πανομοιότυπο με το μοντέλο στο οποίο βασίζεται – γιατί 4 ηλεκτροκινητήρες με 1.900 άλογα και 2.300 Nm ροπής είναι ήδη κάτι παραπάνω από αρκετοί. Όπως και η μπαταρία των 120 kWh που χαρίζει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Πρώτος στόχος για την εταιρία όμως, είναι η έναρξη της παραγωγής του νέου μοντέλου της. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της, τα πρώτα πρωτότυπα Batista θα ολοκληρώσουν τις δοκιμές περί τα μέσα του 2020 και οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για τα τέλη του έτους.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Το νέο Volkswagen Arteon αποκτά Shooting Brake και “R” εκδόσεις!

cars

Ετοιμοπαράδοτα Ford σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων

cars

Στην άκρη της.. Χαλκιδικής με Skoda Kamiq. No mans land!

cars

Παγιδευμένοι – Spoiler: Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου προσώπου, θα δώσει άλλη τροπή στα γεγονότα

cars

Dacia Spring Electric. Εξηλεκτρισμός για όλους!

cars

Γιατί ένα ακριβό ρολόι δεν είναι καλύτερη επένδυση από τον χρυσό, σύμφωνα με το αφεντικό της Rolex

cars

Καιρίδης: Δεν υπήρχε μονταζιέρα για τα Τέμπη – Εκθέτει την αντιπολίτευση η πρόταση μομφής

cars

Σταματίνα Τσιμτσιλή σε Δημήτρη Παπανώτα: Υπήρξες προσβλητικός απέναντι στη Μπέττυ Μαγγίρα

cars

Η Ολυμπία Οδός παράγει «Νερό από τον αέρα» σε ακόμα 10 χώρους στάθμευσης

cars