CARSNEWS
F1 & RACES

Red Bull: Πέθανε ο Dietrich Mateschitz

Το αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz πέθανε σήμερα έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια. Ο Αυστριακός επιχειρηματίας ήταν 78 ετών.

Ο Mateschitz κατείχε το 49% των μετοχών της Red Bull, στην οποίαν ανήκει και η ομώνυμη ομάδα της F1. Το υπόλοιπο 51% ανήκει στην οικογένεια Yoovidhya, με την οποία ο Mateschitz είχε συνεργαστεί για την παραγωγή του ομώνυμου ενεργειακού ποτού.

Ο Αυστριακός μπορεί να μην είχε την πλειοψηφία των μετοχών. Ωστόσο επί της ουσίας ήταν εκείνος που ασκούσε τη διοίκηση της επιχείρησης. Ο Mateschitz, μάλιστα, ήταν εκείνος ο οποίος αποφάσισε την είσοδο της εταιρίας του στον χώρο της F1.

Αρχικά ως χορηγός της Sauber και από το 2005 ως ιδιοκτήτρια ομάδας. Ο Mateschitz είχε αγοράσει από την Ford την Jaguar Racing το 2004. Η τωρινή ομάδα της Red Bull αποτελεί συνέχειά της και κατ’ επέκταση της Stewart Racing η οποία είχε ιδρυθεί το 1997.

Ο Mateschitz είχε επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας του και σε άλλα σπορ. Εκτός από τα διάφορα extreme sports στα οποία συμμετέχει, η Red Bull έχει τρεις ομάδες ποδοσφαίρου αλλά και μία γερμανική ομάδα χόκεϊ επί πάγου.

Ασφαλώς το καμάρι του Mateschitz ήταν η Oracle Red Bull Racing. Η ομάδα κατέκτησε τα πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών από το 2010-2013 με τον Sebastian Vettel. Πέρσι ήρθε και η επιστροφή στις επιτυχίες με τον παγκόσμιο τίτλο του Max Verstappen. Ο Ολλανδός επανέλαβε φέτος το κατόρθωμά του, ενώ η Red Bull μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών ακόμη και στον αγώνα των ΗΠΑ.

Η οικογένεια Yoovidhya έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι επιθυμεί να συνεχίσει το έργο του Mateschitz στην Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

FIA: Προσφορά στην Red Bull σχετικά με την παραβίαση του ορίου μπάτζετ

Porsche: Συνεχίζονται οι επαφές με ομάδες της F1

F1 GP ΗΠΑ: Ο Sainz πρώτος στο FP1

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

F1 GP Πορτογαλίας: Ταχύτερος και στο FP2 ο Bottas (vids)

cars

FIA quadruples max fine for F1 drivers to €1m

cars

Είπε «όχι» στη McLaren o Vettel;

cars

Aνακοίνωση από την οικογένεια Schumacher!

cars

Τι ισχύει με την πρόταση της Ferrari στον Vettel;

cars

Ποιό αστέρι της Formula 1 πουλά κλασικό Fiat 500;

cars

Vettel: «Μου λείπει ο Schumacher»

cars

Δεν περίμενε το «κάρφωμα» του Verstappen η FIA

cars

F1 Vlog – GP Κατάρ 2023: Οι οδηγοί που γύρισαν από τη ζέστη (vid)

cars