CARSNEWS
NEW MODELS

To Aiways U6ion που δεν έφτασε ποτέ στην Γενεύη

Ωστόσο, την τελευταία στιγμή το ταξίδι του για την πρεμιέρα του concept από το οποίο θα προκύψει το δεύτερο SUV παραγωγής της εταιρίας (υπάρχει και το U5) δεν έγινε ποτέ λόγω κοροναϊού. Έτσι, το αυτοκίνητο δεν πέρασε ποτέ στην Ελβετία και η διαδικτυακή του πρεμιέρα έγινε από την Σαγκάη.

Σχεδιαστικά το πρωτότυπο από την Κίνα ανήκει στον Ken Okuyama. Αν δεν σας λέει κάτι το όνομα ίσως να σας πείθει για τοπ ταλέντο του το γεγονός πως σε αυτόν πιστώνεται σε ένα μεγάλο βαθμό η σχεδίαση της Enzo και πολλών άλλων σπορ μοντέλων. Μάλιστα εκείνη την εποχή ήταν και επικεφαλής σχεδιασμού στον Pininfarina.

Και εδώ το U6ion ξεχωρίζει από την πολύ ιδιαίτερη σχεδίαση του αμαξώματος με το μπροστινό ανάγλυφο και την εντελώς κλειστή μάσκα. Το πίσω μέρος κατεβαίνει όσο πρέπει να ενισχύσει την κουπέ φόρμα ενώ το κάπως εκκεντρικό σχήμα συμπληρώνει η περίεργη και λεπτή αψίδα ως αεροτομή.

Στα σχεδιαστικά τρικ ξεχωρίζει οι κρυφές πτυσσόμενες λαβές στις πόρτες, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί το εσωτερικό διάταξης 2 2 με το τιμόνι να παραπέμπει περισσότερο σε πηδάλιο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ψηφιακές οθόνες.

Η Aiways έχει κατασκευάσει και ένα ακόμη SUV, το επίσης ηλεκτρικό U5. Από αυτό προέρχεται τόσο η πλατφόρμα MAS όσο και το σύστημα πρόωσης με μοτέρ 190 PS και 315 Nm. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία έως 460 km και στην εμβέλεια της συνδράμει και η καλή αεροδυναμική του αμαξώματος με συντελεστή στο 0,27.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Οδηγούμε στην Ισπανία το νέο Ford Puma

cars

Κορωναϊός: Απειλή και για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία!

cars

Aυτό είναι το νέο KIA Sorento

cars

Με κινητήρα 2,5 λίτρων το Subaru XV

cars

Ένα ονειρικό ταξίδι στο χθες και το σήμερα της Alfa Romeo Giulia GTA (Video)

cars

Γιατί τα πρωτότυπα μοντέλα έχουν τέτοιο καμουφλάζ;

cars

Η Toyota κατασκευάζει ανταλλακτικά για τις παλιές Supra

cars

Το νέο Ford Kuga στην Ελλάδα. Από 26.272 ευρώ

cars

Νέα οργανωτική δομή στο γκρουπ της Renault

cars