CARSNEWS
NEW MODELS

Νέα οργανωτική δομή στο γκρουπ της Renault

Ο κ. Luca de Meo ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου στο γκρουπ της Renault από την πρώτη Ιουλίου. Ο Ιταλός μάνατζερ έχει τη φήμη ενός ικανού ανώτατου στελέχους και σκοπός του είναι να επαναφέρει τη γαλλική εταιρεία, αλλά και τον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi, στην κερδοφορία, έπειτα από την υπόθεση του κ. Carlos Ghosn. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. de Meo αποφάσισε να αλλάξει την ως τώρα οργανωτική δομή μεταξύ των εταιρειών που απαρτίζουν το γκρουπ. Έτσι, η Renault, η Dacia και η Alpine μετατρέπονται σε ανεξάρτητες επιχειρησιακές μονάδες, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τον νέο οργανισμό Renault MAI («Renault Mobility as an Industry»), ο οποίος έχει θεσπιστεί με επιχειρηματικό αντικείμενο τις νέες μορφές κινητικότητας.

Βάσει του καινούργιου σχεδίου, ο κ. de Meo (φωτογραφία) θα είναι υπεύθυνος για τη Renault. Ο κ. Denis Le Vot, Περιφερειακός Αντιπρόεδρος και Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing του γκρουπ, θα είναι επικεφαλής της Dacia, για την Alpine επικεφαλής ορίστηκε ο κ. Cyril Abiteboul, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Sport Racing, ενώ για τον οργανισμό Renault MAI υπεύθυνη ορίστηκε η κυρία Clotilde Delbos, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος και Οικονομική Διευθύντρια του γκρουπ Renault CEO. Θυμίζουμε ότι η κυρία Delbos ήταν επικεφαλής του γκρουπ μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο κ. de Meo.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Η εταιρεία έχει ανάγκη να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο είναι δομημένη, διαφοροποιώντας τη στόχευσή της από την αναζήτηση του όγκου, στην αναζήτηση της μέγιστης αξίας και της κερδοφορίας. Η οργανωτική δομή, που θα περιλαμβάνει τέσσερις ισχυρές μάρκες και πολλές διαμοιραζόμενες λειτουργίες ανάμεσά τους, θα κάνει πιο εύκολη τη λειτουργία του γκρουπ. Ο στόχος του θα είναι προσηλωμένος στις αγορές και τους πελάτες, ώστε, μέσα από το ομαδικό πνεύμα, να επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή η αναδιοργάνωση θα αποτελέσει τον απαραίτητο μοχλό για την ανάκαμψη του γκρουπ». 

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Formula E εναντίον UFC! (video)

cars

O Elon Musk στο τιμόνι του ηλεκτροκίνητου Volkswagen ID.3

cars

AYRTON SENNA: 60 χρόνια από τη γέννηση του «θρύλου»…

cars

Βασιλικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής από τη Maserati

cars

Το πρώτο plug-in υβριδικό Audi παρουσιάστηκε πριν από 30 ολόκληρα χρόνια

cars

Στελέχη των εταιριών θεωρούν ότι ο Κορωνοϊός βοηθά στην αυτόνομη οδήγηση!

cars

H Porsche 911 Turbo S γίνεται ελαφρύτερη και ακόμα πιο σπορ.

cars

Συγκρίνουμε το Honda Civic 1.5 V-TEC Turbo με το Mazda 3 2.0 SkyActiv-X

cars

Τριακόσια νέα λεωφορεία στους δρόμους της Αθήνας

cars