CARSNEWS
AUTONEWS

Άλλη μία του νέου Opel Mokka ενώ πλησιάζει η παρουσίαση του!

Είναι τόσο ξεκάθαρο όσο και λογικό ότι η Opel ποντάρει πολλά στην επιτυχία του νέου Mokka και αυτό φαίνεται από το ότι με συνεχόμενα teasers, η γερμανική εταιρία δεν μας αφήνει να ξεχάσουμε ούτε για μία στιγμή ότι πλησιάζει η ώρα που θα το δούμε στο σύνολο του. Αυτή τη φορά, η Opel εστιάζει στην ολοκαίνουρια μάσκα του επερχόμενου μοντέλου – μία μάσκα που προφανώς αντλεί επιρροές από το GT X Exprerimental του 2018, με το κεντρικό τμήμα του, αυτό που ενσωματώνει τα full-LED φωτιστικά σώματα (προαιρετικά διαθέσιμα τα IntelliLux LED matrix) και την γρίλια, να έχει μεταφερθεί σχεδόν αυτούσιο από το πρωτότυπο, στο νέο Mokka.

Η μάσκα, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό εργαλείο στα χέρια των σχεδιαστών και δεν αναφερόμαστε μόνο στο νέο Mokka αλλά και σε άλλα, μελλοντικά μοντέλα καθώς περιμένουμε ότι ο “Vizor”, όπως την ονομάζει η Opel, θα χρησιμοποιηθεί και αλλού στην γκάμα της. Παρόμοια κατεύθυνση ακολούθησαν οι σχεδιαστές της εταιρίας και στο εσωτερικό, με το μοναδικό σκίτσο που έχουμε στη διάθεση μας να αποκαλύπτει ένα οδηγοκεντρικό, high-tech και ταυτόχρονα, απλουστευμένο  ταμπλό με αυτό που έχει “βαφτίσει” η Opel, Pure Panel, να κλέβει την παράσταση. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλα τα νέα μοντέλα, δύο μεγάλες οθόνες έχουν πάρει την θέση τους στο ταμπλό του νέου Mokka, εξαλείφοντας παράλληλα την συντριπτική πλειοψηφία των φυσικών χειριστηρίων και διακοπτών και παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό “χωρίς εκνευριστικά οπτικά ερεθίσματα”.

Όσον αφορά στα εξίσου σημαντικά μηχανικά, το νέο Opel Mokka θα κάνει χρήση της CMP πλατφόρμας του PSA Group και ένα από τα οφέλη που προκύπτουν από την μετάβαση σε μία σαφώς πιο σύγχρονη αρχιτεκτονική, είναι η μείωση του βάρους του αυτοκινήτου έως και κατά 120 κιλά. Ένα άλλο, είναι η προσθήκη μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης με τη μορφή του Mokka-e, που θα κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μία μπαταρία 50 kWh, όπως το Corsa-e. Η γκάμα του νέου Opel Mokka θα περιλαμβάνει φυσικά και τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, μικρού κυλινδρισμού και υπερτροφοδοτούμενους, που έχουμε γνωρίσει σε άλλα μοντέλα του PSA Group.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Survivor – Μαριλίνα: Ο Τζέιμς Καφετζής το παίζει καλός για να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο κόσμος όμως έχει μάτια και βλέπει

cars

KTM X-Bow GTX. Παιχνίδι και όπλο ανάλογα με την διάθεση…

cars

Νέο Lexus NX. Το πρώτο plug-in της!

cars

Τρικύλινδρο και τετρακίνητο το Toyota Yaris GR-4;

cars

Η Renault εφαρμόζει “κόφτη” στα 180 km/h.

cars

Νίκη για τους Λέικερς με ασταμάτητο Ράσελ, παρά το triple double του Γιάννη Αντετοκούνμπο

cars

Formula 1: To μενού των VIP στο Miami Grand Prix προκάλεσε μεγαλύτερο ίλιγγο κι από τον Φερστάπεν – 500 δολάρια οι γαρίδες, 25 το νερό

cars

Toyota Corolla 1.8 Hybrid. Η πλέον ενδιαφέρουσα γενιά της

cars

Η Πόπη Τσαπανίδου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με Bon Jovi

Bury