CARSNEWS
AUTONEWS

Τρικύλινδρο και τετρακίνητο το Toyota Yaris GR-4;

Η Toyota είχε ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει το Yaris GR-4 στην τελευταία ειδική διαδρομή του Rally Australia όμως ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος ακυρώθηκε λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Queensland. Φυσικά, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους τραγικά γεγονότα που έχουν ήδη πάρει την ζωή ανθρώπων και έχουν εξαφανίσει χιλιάδες στρέμματα φύσης, η αναβολή της παρουσίασης ενός αυτοκινήτου είναι μία σταγόνα στον ωκεανό, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο από το εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στους Αυστραλούς.

Επιστρέφοντας στο θέμα του κορυφαίου Yaris όμως και ενώ περιμένουμε από την ιαπωνική εταιρία να επιλέξει νέα ημέρα για την αποκάλυψη του μικρού θηρίου, ένα μέσο ισχυρίζεται πως έχει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, το Yaris GR-4 θα κινείται χάρη σε έναν 3-κύλινδρο βενζινοκινητήρα, χωρίς να αναφέρεται πουθενά η  χωρητικότητα ή η ιπποδύναμη του, ενώ θα εξοπλίζεται και με σύστημα τετρακίνησης. Η πηγή δήλωσε πως “εξελίχθηκε ως ένα μοντέλο ομολογκαρίσματος” αλλά με την ποιότητα, το κόστος συντήρησης και την αξιοπιστία ενός “εμπορικού” και όλες αυτές οι πληροφορίες/φήμες μας κάνουν κάπως ανυπόμονους.

Σε αντίθεση μάλιστα με το Yaris GRMN, η Toyota δεν σκέφτεται τον περιορισμό της παραγωγής σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Απλά θέτει ως “ταβάνι” παραγωγής τα 1.000 παραδείγματα σε μηνιαία βάση. Παράλληλα, η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει και την R5 αγωνιστική έκδοση, η οποία όμως δεν θα κάνει χρήση του ίδιου, τρικύλινδρου κινητήριου συνόλου. Εκείνη θα εξοπλίζεται με έναν 1600άρη, τετρακύλινδρο, βενζινοκινητήρα όπως το WRC που είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα κάνει το βήμα στην επόμενη γενιά του μικρού hatchback.

Related Articles

Let’s explore: Έξι νέα ηλεκτρικά Škoda έως το 2026

cars

Κομφούζιο με την κυκλοφορία των ιστορικών οχημάτων

cars

Ο καιρός σήμερα 14/4/2024

Bury

Audi. «Ηλεκτρική» συμμετοχή με ονειρική ομάδα στο Ράλι Ντακάρ

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 9/4/2024

cars

Η Lexus μένει πιστή στα sports cars… αλλά εξηλεκτρισμένα!

cars

Range Rover Fifty. 50 χρόνια ιστορίας…

cars

Ρώσοι ερευνητές ανακρίνουν τις οικογένειες των υπόπτων για την επίθεση στη Μόσχα

cars

Η Audi ετοιμάζει το Q1!

cars