CARSNEWS
AUTONEWS

Πρόωρη αποκάλυψη για την Mustang Mach-E!

Συνήθως η Ford καταφέρνει να κρατάει τα “δυνατά” χαρτιά της καλά κρυμμένα μέχρι και την ημέρα της επίσημης αποκάλυψης τους, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό για την Mustang Mach-E. Κάποιος πάτησε το… παροιμιακό κουμπί πολύ νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε και ανέβασε πρακτικά ολόκληρη την παρουσίαση του πολυαναμενόμενου, ηλεκτρικού crossover της αμερικανικής εταιρίας στο site της. Έτσι, έχουμε στη διάθεση μας όχι μόνο τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες αλλά και κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά.

Σχεδιαστικά, η Mustang Mach-E όντως θυμίζει μία υπερυψωμένη εκδοχή του εμβληματικού “pony car”. Σε αυτό συμβάλλουν φυσικά τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα όπως και οι τονισμένοι θόλοι και το καπό με τα δύο “φουσκώματα” που συνθέτουν ένα ιδιαίτερα αθλητικό σύνολο. Η Mach-E φανερώνει και την ηλεκτρική φύση της με την πρώτη ματιά χάρη στην κλειστή γρίλια και την απουσία απολήξεων για την εξάτμιση. Όσον αφορά στο εσωτερικό, η Ford επέλεξε μία μινιμαλιστική προσέγγιση με την γιγαντιαία, κάθετα τοποθετημένη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό και μία μικρή οριζόντια μπροστά από τον οδηγό.

Πιο πολύ ενδιαφέρον έχουν όμως οι πληροφορίες που διέρρευσαν σχετικά με τα “μηχανικά” της Mustang Mach-E – του πρώτου μοντέλου της Ford που εξελίχθηκε εξαρχής ως ηλεκτρικό. Η βασική, “Select” έκδοση κινείται χάρη σε έναν ηλεκτροκινητήρα με 255 ίππους και 415 Nm ροπής ως πισωκίνητη και 582 Nm ροπής (με την ίδια ιπποδύναμη) ως τετρακίνητη. Η αυτονομία της ορίζεται στα 370 χιλιόμετρα, με την τετρακίνηση έκδοση να “χάνει” λίγο, προσφέροντας 338 χιλιόμετρα με κάθε φόρτιση αλλά ότι χάνει σε εμβέλεια, το κερδίζει στο σπριντ μέχρι τα 96 km/h αφού είναι κατά 1 δευτερόλεπτο περίπου ταχύτερη της πισωκίνητης (περί τα 5,5 δευτερόλεπτα έναντι 6,5 δευτερολέπτων της RWD). Η έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία είναι η “California Rt. 1” ενώ όποιος επιθυμεί την ταχύτερη Mach-E, θα πρέπει να περιμένει μέχρι να παρουσιαστεί η “GT”, για την οποία η Ford δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά αναφέρει πως χρειάζεται λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα για το 0-96 km/h.

Η επίσημη παρουσίαση της Mustang Mach-E είναι προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στα τέλη του 2020, με τους πελάτες που έχουν παραγγείλει την “First Edition” ή την “Premium” να έχουν προτεραιότητα. Οι “Select” και “California Rt. 1” θα ακολουθήσουν το 2021.

Related Articles

Το Hyundai Bayon αρχίζει να παίρνει μορφή.

cars

Νέο Fiat Panda CNG. Για πραγματικά οικονομικές μετακινήσεις

cars

Ντέμης Χασάμπης: Ο ελληνοκύπριος «σούπερ ήρωας» της τεχνητής νοημοσύνης που φτιάχνει μηχανές εξυπνότερες από τον άνθρωπο

Bury

Ford. Και τα ηλεκτρικά μπορούν να προσφέρουν απόλαυση στην οδήγηση

cars

Το νέο Volkswagen Golf περνά στο τελευταίο στάδιο δοκιμών.

cars

Η Mercedes παρουσιάζει την πιο «οικονομική» G-Class

cars

Γιατί η πριγκίπισσα Νταϊάνα δήλωνε ένα χρόνο μεγαλύτερη από ό,τι ήταν – Το συμβόλαιο που αποκάλυψε το μυστικό της

cars

Formula 1: Κάνει δωρεά ενός εκατομμυρίου ευρώ για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Ιταλία

cars

Survivor: «Ο σοφός Λαμάι τον είχε πει γλίτσα, την ίδια άποψη είχα» είπε ο Περπατάρης για τον Ταλαδιανό

Bury