CARSNEWS
F1 & RACES

Άνοιξε ξανά η πίστα της Σαγκάης

Η πορεία της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 έχει μεταφέρει το πρόβλημα από την Ασία, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ενώ όλα ξεκίνησαν από την Κίνα, τώρα εκεί φαίνεται να έχουν βγει από το τούνελ, την ώρα που τόσο στη Γηραιά Ήπειρο όσο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού τα πράγματα όσο πάνε και χειροτερεύουν.

Ενώ λοιπόν όλα τα παγκόσμια πρωταθλήματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού μετρούν τη μία αναβολή μετά την άλλη, διέρρευσε πως η Ασία θα μπορούσε να «σώσει» τη σεζόν της Formula E αφού εκεί αναμένεται σύντομα να έχουν αρθεί οι περιορισμοί και να έχει εξαλειφθεί ο κίνδυνος (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Δεν αποκλείεται αντίστοιχη λογική να αναζητηθεί κι από άλλους θεσμούς και παρότι στη Formula 1 επικρατέστερο σενάριο αποτελεί η έναρξη της σεζόν χωρίς θεατές, αυτό αφορά περισσότερο τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, παρά την απειλή του κορωνοϊού.

Γιατί αν ήταν το δεύτερο, η Σαγκάη είναι έτοιμη να δώσει λύση αφού η Διεθνής της πίστα άνοιξε ξανά και ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ξανά αγωνιστική δράση τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα στις 26/6, αγώνα του Κινέζικου Πρωταθλήματος GP.

Θυμίζουμε πως το Grand Prix στο Shanghai International Circuit ήταν το πρώτο που είχε αναβληθεί στο καλεντάρι της F1 και ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή 19 Απριλίου. Πρέπει επίσης να τονιστεί πως αν τοποθετηθεί ξανά στο καλεντάρι, αυτό πρέπει να γίνει είτε καλοκαίρι, είτε Φθινόπωρο καθώς από τον Δεκέμβριο η θερμοκρασία στη Σαγκάη συνήθως δεν ανεβαίνει άνω των 10 βαθμών Κελσίου.

Πέρυσι τέτοια εποχή το carsnews είχε ταξιδέψει στη Σαγκάη για το 1000ο Grand Prix στην ιστορία του σπορ απ’ όπου και οι παρακάτω εικόνες…

Διαβάστε ακόμα:

Στα τέλη Απριλίου η απόφαση για το GP Μ. Βρετανίας

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

Εξετάζει GP Πορτογαλίας ως αντίδοτο στον Covid-19 η F1;

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Horner (Red Bull): Εκτός πραγματικότητας όσοι μιλάνε για κλεψιά (+video)

cars

Κυριακή του Πάσχα με Grand Prix στην Πορτογαλία

cars

Κανονικά στο GP Αυστραλίας η Scuderia Ferrari

cars

F1 GP ΗΠΑ: Αγχωτική pole position για τον Charles Leclerc

cars

GP ΗΠΑ: Η νίκη στον Bottas, o τίτλος στον Hamilton!

cars

Alonso inches closer to new Aston Martin deal

Bury

GP Ρωσίας: Leclerc vs Verstappen στο FP1

cars

Φόρμουλα 1: Η Ferrari ετοιμάζει «βόμβα» για το 2025 με τον Λιούις Χάμιλτον

cars

F1 GP Ιαπωνίας: Η μόνη σταθερά (+video)

cars