CARSNEWS
AUTONEWS

Έξαλλοι οι Ιταλοί με τον ισχυρισμό ειδικού για την πίτσα – Τον κατηγορούν για βλασφημία

Έξαλλους έχει κάνει τους Ιταλούς ο ιστορικός με ειδίκευση στο φαγητό Alberto Grandi, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η σάλτσα ντομάτας στην πίτσα είναι αμερικανική εφεύρεση.

Ο ειδικός της γαστρονομίας αναφέρεται σε αυτές τις «βλάσφημες», όπως αποκαλούνται, γαστρονομικές θεωρίες στο βιβλίο του ίδιου και του συναδέλφου του ακαδημαϊκού Daniele Soffiati «La Cucina Italiana Non Esiste» (Η ιταλική κουζίνα δεν υπάρχει), το οποίο προσπαθεί να διαλύσει τους μύθους γύρω από αυτήν, ανέφερε η Telegraph.

«Η πίτσα έγινε κόκκινη στην Αμερική», δήλωσε ο Grandi, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πάρμας στη βόρεια Ιταλία, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η σάλτσα ντομάτας ανακαλύφθηκε πραγματικά από τους Ιταλούς μόνο όταν εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν να μεταναστεύουν στις ΗΠΑ μεταξύ 1880 και 1920. Στη συνέχεια, υποτίθεται ότι επέστρεψαν στη μητέρα πατρίδα και έκαναν γνωστή τη σάλτσα.

Πριν από αυτή τη γαστρονομική διασταύρωση, η πίτσα στην Ιταλία αποτελούνταν από ένα κυκλικό κομμάτι focaccia με διάφορα υλικά, υποστηρίζουν οι συγγραφείς.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ άρχισαν να παράγουν μαζικά σάλτσα ντομάτας τον 19ο αιώνα, γεγονός που ώθησε τους ιταλούς μετανάστες να ανοίξουν τόσες πολλές πιτσαρίες που ξεπέρασαν τους Iταλούς στη χώρα τους μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με το βιβλίο.

«Όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες αποβιβάστηκαν στη Σικελία, ανακάλυψαν προς έκπληξή τους ότι οι πιτσαρίες ελάχιστα υπήρχαν στην Ιταλία», γράφουν οι συγγραφείς.

Πάντως, οι Ιταλοί δεν πήραν και πολύ καλά αυτές τις αναφορές. «Αυτά είναι ανοησίες, δεν πιστεύω ότι είναι αλήθεια», δήλωσε ο Gianni Altrui, ο οποίος φτιάχνει πίτσα στη Ρώμη επί σχεδόν 30 χρόνια. «Οι Αμερικανοί είναι αυτοί που έμαθαν από τους Ιταλούς όσον αφορά το φαγητό, όχι το αντίστροφο».

Related Articles

Skoda Kodiaq Scout 2.0 TDi 150ps 4×4. Κάνει τα πάντα εξαιρετικά

cars

Ο Γιώργος Λάνθιμος με τη νέα ταινία του διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα

Bury

Renault Clio. Σε εξαιρετική τιμή και με δώρο το LPG

cars

Η Ελεονώρα Μελέτη αφήνει πίσω της την πρωινή ζώνη του Mega – Το κρίσιμο ραντεβού με τον σταθμό

cars

Aston Martin Victor. Απίστευτη one-off δημιουργία με 840 άλογα!

cars

Ολυμπιακός – Τζολάκης: Ονειρευόμαστε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, γιατί όχι;

Bury

Η FIA ενέκρινε την υποψηφιότητα της Andretti Global για να γίνει η 11η ομάδα στην Formula 1

cars

Φωκάς Ευαγγελινός: Με την Demy όλα είχαν πάει λάθος στην Eurovision

cars

Mazda: Θέλουν διακαώς σπορ μοντέλο σύμφωνα με την διοίκηση

cars