CARSNEWS
NEW MODELS

Ανάκληση για το νέο Mazda 3

Την υποψία ότι αρκετά από τα συστήματα αυτόνομης πέδησης δυσλειτουργούν προκαλώντας αναίτια την επιβράδυνση του αυτοκινήτου έρχεται να επιβεβαιώσει η Mazda ανακαλώντας την τελευταία γενιά του Mazda 3 εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος.

Η ανάκληση αφορά όλες τις εκδόσεις του ιαπωνικού hatchback και σύμφωνα με την ίδια την Mazda σχετίζεται με τον λανθασμένο προγραμματισμό του συστήματος αυτόνομης πέδησης το οποίο προκαλεί την επιβράδυνση του οχήματος ακόμα και όταν δεν βρίσκεται κάποιο εμπόδιο μπροστά του.

Περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα της αμερικανικής αγοράς πρόκειται να οδηγηθούν σε εξουσιοδοτημένα σημεία service της ιαπωνικής φίρμας είτε για τον επαναπρογραμματισμό της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του συστήματος αυτόνομης πέδησης είτε για την αντικατάσταση της.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάποιο ανάλογο πρόγραμμα ανάκλησης για την ευρωπαϊκή αγορά είναι κάτι παραπάνω από πιθανόν να συμβεί κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι η ιαπωνική φίρμα κατασκευάζει τα Mazda 3 στην ίδια γραμμή παραγωγής με πανομοιότυπες τεχνικές προδιαγραφές.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η «θηριώδης» Mercedes E-Class Estate στην plug-in υβριδική της έκδοση (photos)

cars

O Lewis Hamilton νικητής στην Ουγγαρία

cars

To επόμενο Nissan Qashqai θα έχει τουλάχιστον δύο υβριδικές εκδόσεις

cars

Τι θα λέγατε για ένα Volkswagen Golf pickup;

cars

Ένα Καναδός δισεκατομμυριούχος μπορεί να εξαγοράσει την Aston Martin

cars

Αυτό είναι το νέο Hyundai i30

cars

Ο κορωνοϊός ίσως προκαλέσει και προβλήματα προμηθειών

cars

Royal Enfield Regalé Bobber – Πανέμορφο custom

cars

H Mercedes G63 ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό στη ρωσική στέπα (Video)

cars