CARSNEWS
AUTONEWS

Ανώτερο στέλεχος του ΟΗΕ κατηγορεί το Συμβούλιο Ασφαλείας για απραξία για τους πρόσφυγες

Ο αριθμός προσφύγων και εκτοπισμένων συνεχίζει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο όπως επισήμανε χθες ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι κατηγορώντας μάλιστα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για απραξία.

«Ο αριθμός των ανθρώπων που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας των πολέμων, των βιαιοτήτων και των διωγμών ανερχόταν σε 114 εκατομμύρια στην τελευταία καταμέτρησή μας. Τον επόμενο μήνα, θα επικαιροποιήσουμε αυτόν τον αριθμό. Θα είναι ακόμα υψηλότερος», υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους αντιπροσώπους των κρατών μελών του δεκαπενταμελούς κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Ο Ιταλός διπλωμάτης, 67 ετών, στηλίτευσε το γεγονός ότι από την τελευταία έκθεση που υπέβαλε, τον Οκτώβριο, «πέρασαν επτά μήνες αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε — για την ακρίβεια, χειροτέρεψε», αναφερόμενος στις αυξανόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και στην κλιμακούμενη πίεση για τους εργαζόμενους στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στα «πρόθυρα κατάρρευσης».

«Η κακοφωνία του Συμβουλίου είχε συνέπεια πως συνεχίζετε να προεδρεύετε σε ευρύτερη κακοφωνία και χάος στον κόσμο», πρόσθεσε απευθυνόμενος στο ΣΑ, που παραμένει παραλυμένο εξαιτίας των ανυπέρβλητων διαφωνιών μεταξύ κρατών-μονίμων μελών του.

«Είναι πια πολύ αργά για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, στην Ουκρανία, στο Σουδάν, στη ΛΔ Κονγκό, στη Μιανμάρ, σε τόσα άλλα μέρη (…) αλλά δεν είναι πολύ αργά για να προσπαθήσουμε να σώσουμε εκατομμύρια άλλους από τη μάστιγα του πολέμου», πρόσθεσε ο Φιλίπο Γκράντι.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Volkswagen. Νέα εξηλεκτρισμένη γραμμή παραγωγής στη Δρέσδη

cars

Η Tata προσεγγίζει BMW και Geely για συνεργασία με την Jaguar-Land Rover.

cars

Νέο Volkswagen Passat. Mε έμφαση στη τεχνολογία

cars

Το νέο Hyundai i20 θέλει να σοκάρει ολόκληρη την κατηγορία!

cars

Goodyear. Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του WTCR

cars

Η Audi Sport εστιάζει πλέον στον εξηλεκτρισμό!

cars

Η Bollinger λανσάρει την πρώτη ηλεκτρική chassis-cab πλατφόρμα παγκοσμίως.

cars

Ελίσα Φερέιρα για ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ο καθένας μπορεί να αγαπά όποιον θέλει χωρίς φόβο διάκρισης ή βίας

cars

Ο Απόστολος Λύτρας κάλεσε την κόρη του να δει στο νοσοκομείο τη Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά τον ξυλοδαρμό της

cars