CARSNEWS
AUTONEWS

«Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί»

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε το πρώτο 9μηνο του 2023 για το πρόγραμμα «Αστυπάλαια – Έξυπνο και Αειφόρο Νησί» και ειδικότερα για το οικοσύστημα έξυπνης κινητικότητας astyMOVE.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια –  Έξυπνο και Αειφόρο νησί» που βρίσκεται πλέον στο τρίτο έτος υλοποίησής του, έχει ως στόχο τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων μέσω του μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε υπόδειγμα πράσινης κινητικότητας και κυκλικής οικονομίας, τόσο σε ότι αφορά τις μετακινήσεις όσο και στο σκέλος της παραγωγής ενέργειας. 

Στον πυλώνα της έξυπνης κινητικότητας, η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing “astyGO” σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες shuttle service “ASTYBUS” (με το συντονισμό της Kosmocar και αποκλειστικά μέσω ηλεκτρικών οχημάτων) ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Έτσι όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί, μπορούν να πραγματοποιηθούν με εύκολο και απλό τρόπο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής “astyMOVE” ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας.

Τα αποτελέσματα της περιόδου Ιαν – Σεπ 2023 δικαιώνουν την επιλογή της Έξυπνης κινητικότητας  ως μία βασική πρόταση μετακίνησης ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού.

Ιδιαίτερα τα ηλεκτρικά VW ID.Buzz της υπηρεσίας “ASTYBUS”, την ευθύνη λειτουργίας της οποίας έχει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «K2», διένυσαν 168.300 χλμ το διάστημα Ιαν – Σεπ 2023, πραγματοποιώντας 25.503 διαδρομές την ίδια περίοδο. Επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το 25% των μόνιμων κατοίκων της Αστυπάλαιας χρησιμοποίησαν το “ASTYBUS”, γεγονός που αναδεικνύει την αποδοχή  και υιοθέτηση των λύσεων έξυπνης κινητικότητας από την τοπική κοινωνία.

Αντίστοιχα, με την υπηρεσία “astyGO”  η οποία πραγματοποιείται με την χρήση των ηλεκτρικών VW ID.3,του eScooter Seat MO 125 και των πανίσχυρων eBikes της Ducati, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 895 διαδρομές σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση +84% σε σχέση με το 2022,  με έως και 1,4 χρήστες την ημέρα, ανά όχημα, να το «μοιράζονται», κάνοντας πράξη το μοντέλο του vehicle sharing στην Αστυπάλαια.

Συνολικά, από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών, τον Ιούνιο του 2022, οι χρήστες του οικοσυστήματος “astyMOVE” διένυσαν περισσότερα από 373.000 χλμ με ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen, μετακινήσεις που θα ισοδυναμούσαν με επιβάρυνση 44,8 τόνων CO2 εφόσον πραγματοποιούνταν με αυτοκίνητα κινητήρων εσωτερικής καύσης (μ.ο. 120 γρ / χλμ). 

Related Articles

Διέρρευσε το εσωτερικό του νέου Subaru Levorg;

cars

«Η Δικαιοσύνη έχει στα χέρια της αυτούσιο το υλικό για τα Τέμπη», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

cars

Το Ιράν παραλαμβάνει τις επόμενες ημέρες την πρώτη παρτίδα ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35

cars

Ο καιρός σήμερα 22/4/2024

cars

Morgan Plus 8 GTR. Σαν αγωνιστικό παλαιάς κοπής.

cars

Η Porsche ερευνά πιθανή χειραγώγηση εκπομπών ρύπων!

cars

Η Aston Martin Vantage Roadster έχει την ταχύτερη οροφή στον κόσμο!

cars

Η Hyundai θέλει να φέρει τα minivan ξανά στο προσκήνιο με το Staria.

cars

Ford Mustang Mach-E. Η οδήγησή της είναι εμπειρία

cars