CARSNEWS
AUTONEWS

Αυτό είναι το νέο Ford Kuga, με καινούργια σχεδίαση και πιο προηγμένη τεχνολογία

Η Ford αποκάλυψε το νέο Kuga, ένα SUV σχεδιασμένο για τις καθημερινές και όχι μόνο δραστηριότητες, με νέα σχεδίαση, έξυπνες τεχνολογίες και ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.

Η ολοκληρωμένη γκάμα κινητήριων μονάδων του επιτυχημένου εμπορικά SUV, που περιλαμβάνει βελτιωμένες επιλογές plug-in υβριδικών (PHEV) και πλήρως υβριδικών συστημάτων (FHEV) αποτελεί ένα ακόμα σκαλοπάτι προς την αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Το νέο Kuga διαθέτει νέα σχεδίαση τόσο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, ενώ λανσάρεται και με μια επιπλέον έκδοση, την Active (με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10εκ. εμπρός και 5 εκ. πίσω), η οποία διαθέτει πιο στιβαρό στυλ και τεχνικές αναβαθμίσεις που παρέχουν πρόσθετη ευελιξία.

Στο εσωτερικό, το νέο Ford Kuga διαθέτει βελτιωμένη λειτουργικότητα και πιο απλή διάταξη, προσφέροντας σε οδηγό και επιβάτες πιο άνετο και ξεκούραστο περιβάλλον, σε συνδυασμό με προηγμένες λειτουργίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και άνεσης.

Η τεχνολογία SYNC 4 τελευταίας γενιάς της Ford είναι στάνταρ και περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά, μαζί και ασύρματη ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto, ενώ η συνδεσιμότητα 5G FordPass υποστηρίζει τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων και τις ενημερώσεις λογισμικού που αναβαθμίζουν το όχημα με την πάροδο του χρόνου.

Στο εσωτερικό με τους λιγότερους φυσικούς διακόπτες τα βασικά χειριστήρια είναι εργονομικά τοποθετημένα, ενώ όλες οι πληροφορίες παρέχονται με ευδιάκριτο τρόπο. Η κεντρική οθόνη με οριζόντια διάταξη υποστηρίζεται από έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις.

Η πρακτικότητα παραμένει βασικό χαρακτηριστικό με τα καθίσματα να μετακινούνται σε μια διαδρομή 140 χλστ προσφέροντας πάνω από 1 μέτρο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553 λίτρα στο χώρο αποσκευών.

Το νέο Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD (FHEV) διαθέτουν από έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο. Σε επίπεδο επιδόσεων, το Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, ενώ προσφέρουν ικανότητα ρυμούλκησης αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 κιλά.

Στο Kuga Plug-In Hybrid ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων (λειτουργεί στον κύκλο Atkinson), ο ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh αποδίδουν 243 ίππους. Οι πιστοποιημένες εκπομπές CO2 είναι 20-28 γρ/χλμ (WLTP) και η κατανάλωση καυσίμου 0,9- 1,2 λτ/100 χλμ, με την αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει σε 60-69 χλμ.

Το νέο υβριδικό Kuga διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Intelligent All-Wheel Drive. Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2 121-146 γρ/χλμ (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,3-6,4 λτ/100 χλμ., με αποτέλεσμα η αυτονομία του να φτάνει έως και τα 900 χλμ με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου. Το υβριδικό σύστημα του μοντέλου μπορεί να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost, ο οποίος προσφέρει απόδοση 150 ίππων, κατανάλωση 6,3- 7,2 λτ/100 χλμ και εκπομπές CO2 144-163 γρ/χλμ (WLTP).

Το νέο Kuga κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στη Βαλένθια της Ισπανίας και ήδη πωλείται από τον Ιανουάριο του 2024, με τιμές που ξεκινούν από τα € 33.799 (1.5 EcoBoost 150 ίππων, προσθιοκίνητο, με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο).

Related Articles

Η Porsche 911 δεν θα γίνει ηλεκτρική σύντομα!

cars

ACEA: Μη βιώσιμοι οι βενζινοκινητήρες μετά το 2026.

cars

Καλομοίρα: Ο σύζυγός μου με ρώτησε αν έχω κάνει πλαστικές και γέλαγε

cars

Το VW Golf θα συνεχίσει και ως ηλεκτρικό!

cars

Ψηλότερη, μικρότερη και πιο ευρύχωρη η νέα Mercedes GLA!

cars

Η Mercedes-AMG C63 θα είναι ένα υβριδικό κτήνος 550 ίππων!

cars

Το CERN αποχαιρετά τον Πίτερ Χιγκς – «Ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, μια απίστευτα εμπνευσμένη φιγούρα»

Bury

Abarth. Γενέθλια 70 ετών για τη διάσημη εξάτμισή της

cars

Η Ford θα πουλά μόνο ηλεκτρικά από το 2030!

cars