CARSNEWS
F1 & RACES

Βολφ: «Νόμιζα ότι ήμουν νεκρός στο ατύχημα του Νίρμπουργκρινγκ το 2009»

Ο Τότο Βολφ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε το σφοδρό ατύχημα που λίγο έλειψε να του στερήσει τη ζωή στο Νίρμπουργκρινγκ το 2009.


Ο αγωνιστικής διευθυντής της Mercedes φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Desert Island Discs του BBC και μίλησε για πρώτη φορά για το συμβάν αυτό.

«Λένε πως μόνο οι ντόπιοι μπορούν να είναι αληθινά γρήγοροι εκεί. Και υπήρχαν επαγγελματίες πολύ επιτυχημένοι σε διεθνές επίπεδο, που οδήγησαν στο Nordschleife και δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ κοντά στους ντόπιους», είπε ο Βολφ.

Και συνέχισε: «Έτσι είπα στον εαυτό μου, πως θα τους δείξω πως μπορώ να σπάσω τα ρεκόρ. Ο Νίκι είχε το άσχημά του ατύχημα εκεί και λίγο έλειψε να πεθάνει μέσα στις φλόγες. Μου είπε ‘μην είσαι ανόητος, κανείς δεν νοιάζεται για το ρεκόρ χρόνου στο Nordschleife, μπορεί να σκοτωθείς’».

«Το αυτοκίνητο δεν μου έδινε ποτέ αίσθηση σταθερότητας. Υπήρχε κάτι, τα ελαστικά απλώς δεν ήταν αρκετά καλά για τέτοια επίπεδα αεροδυναμικής άντωσης.

Και εντέλει, όταν ξεκίνησα, στην αρχή του γύρου αισθανόμουν ότι κάτι πήγαινε στραβά. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι θα έπρεπε να ήμουν επαγγελματίας, θα έπρεπε να είχα σταματήσει το γύρο και να είχε γυρίσει στα πιτς.

Το αυτοκίνητο τούμπαρε πολλαπλά με υψηλή ταχύτητα. Δεν κατέληξα στο δάσος, με κάθε χτύπη,α επέστρεφα στην πίστα. Μετά από 350 μέτρα το αυτοκίνητο σταμάτησε. Είχα τραυματιστεί άσχημα, αλλά ενστικτωδώς έβγαλα το καλώδιο της ραδιοεπικοινωνίας και βγήκα έξω. Με βρήκαν πίσω από τη μπαριέρα με το κράνος φορεμένο. Νόμιζα ότι ήμουν νεκρός», πρόσθεσε ο Βολφ.

Ο Γερμανός είπε ότι δεν θυμάται τίποτα από το ατύχημα, και ότι η πρώτη του ανάμνηση είναι μέσα από το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. «Σκεφτόμουν πως αν αυτό έληγε με μια παράλυση, θα ήταν ότι πιο ηλίθιο είχα κάνει στη ζωή μου. Θυμάμαι το νοσοκομείο και τις ακτινογραφίες, και να λέω στη νοσοκόμα ‘απλά πείτε μου αν είναι όλα καλά με τη σπονδυλική μου στήλη.

Ο γιατρός είπε ‘έχει ορισμένα σπασίματα αλλά η σπονδυλική σου στήλη δεν έχει επηρεαστεί. Ήταν φρικτά τα 15 αυτά λεπτά που περίμενα να μάθω τα νέα. Και ναι, τότε ήταν η στιγμή που είπα στον εαυτό μου ότι δεν πρόκειται να εμπλακώ ποτέ ξανά με την αγωνιστική οδήγηση».

Top Video

video


Related Articles

To εκρηκτικό ηλεκτρικό MG Cyberster θα αγγίζει τους 536 ίππους

cars

Η απίστευτη θέα οδηγώντας την AlphaTauri AT01 (video)

cars

Με πιο σκληρά ελαστικά το GP Βραζιλίας

cars

RacingNews365’s view on F1’s proposed new points system

Bury

Formula 1: Οι Red Bull πληρώνουν στο 3,30

cars

Η Ferrari δεν θα αφήσει τον Wolff να γίνει CEO της F1

cars

Wolff – Το Las Vegas μία πρόκληση για όλους μας

cars

H Red Bull έκανε λάθος που δεν πήρε τον Hamilton

cars

Formula 1: Έκπληξη στην Σιγκαπούρη (pic)

cars